Pulled beef sandwich

Print Friendly, PDF & Email

Forleden gav jeg dig opskriften på den lækreste pulled beef og i dag får du så opskriften på en rigtig snasket sandwich med nogle af resterne af pulled beef og saucen, jeg lavede dertil.

Den her sandwich er det ultimative tømmermænds-mad, ultimative jeg-har-ondt-af-mig-selv-mad, perfekte dårlig-dag-på-arbejde-mad og genial nu-er-det-endelig-weekend-snask-mad. Den passer simpelthen perfekt til enhver lejlighed, øhh med undtagelse af en date 😉 sandwich med pulled beefLækkerbisken af første grad 😉

Til fire personer skal du bruge:

1 ciabattaflûte eller brød

½ hoved hjertesalat

1 dl sauce fra pulled beef

150 g pulled beef

Agurkesalat – gerne hjemmelavet 🙂

2 medium størrelse løg og ganske almindeløg er helt fine – mit spisekammer var, af mystiske årsager, ikke blevet genopfyldt, så jeg havde kun almindelige løg

2 tsk. rørsukker

½ tsk. røget paprika

Havsalt og friskkværnet peber

Rens løgene og skær dem i tynde skiver. Kom en sjat olivenolie på en stegepande og sæt den over medium varme. Når panden er varm tilsætter du løgene. Lad dem stege et par minutter. De må ikke blive brune. Krydr dem med lidt havsalt og friskkværnet peber. Drys paprikaen over. Steg videre indtil de begynder at blive bløde. Når de har nået blødheds-stadiet (endnu et nyt ord, ligesom lækkerhed forleden 😉 ), drysser du sukkeret ud over dem.

Jeg bruger altid en smule sukker, når jeg laver bløde løg, det fremhæver løgets sødme og smag. Denne mængde giver dog løgene en smule karamellisering, og det smager sindssygt godt i denne sandwich.

Skru lidt for løgene og lad dem stå og hygge sig imens du gør resten klar til sandwich-samling 🙂

Tænd ovnen på 200 grader og lun ciabattabrødet, indtil den har en næsten sprød overflade. Det skal ikke brænde på – bare være dejlig varmt hele vejen igennem.

Kom 1 dl af den lækre sauce med løg i en gryde og tilsæt ½ dl vand. Lad det komme lige så stille til kog – det skal ikke buldrekoge, bare lige op og simre.

Pluk kødet i mindre stykker og kom det i saucen. Det skal have lov til at ligge og trække varme i et par minutter.

Pluk salatbladene af salathovedet og skyl dem godt under den kolde hane. Dup dem godt tørre i et rent viskestykke. Pluk de tørre salatblade i mindre stykker.

Nu er du ved at være klar til samling af den lækreste sandwich lavet på rester 🙂

Skær brødet over i fire lige store dele og flæk alle fire dele. Fordel kød- og sauceblandingen på bunden af hver stykke brød. Kom den mængde agurkesalat ovenpå kødet, som du lyster. Jeg brugte cirka 5 skiver per sandwich.
Fordel salatbladene ovenpå kød og agurkesalat. Top med de lækre, karamelliserede løg og put toppen af brødet på. Klem sammen og server med det samme.sandwich med pulled beefJeg havde lavet denne mængde til to sultne personer og alt blev spist – rub og stub og det smagte himmelsk. Det var snasket, syndigt og ubetinget lækkert.

De karamelliserede løg giver et lækkert modspil til de syrlige agurker og det sødmefyldte kød, der stadig er lige mørt og smækfyldt med smag. Det er en himmerigs mundfuld. Sandwich med pulled beefSnasket, syndig og fristende, mmmhhh

Hvis du laver denne mængde til 4 personer med god appetit, så ville jeg supplere med nogle lækre krydrede kartoffelbåde, mums 🙂

Prøv at lave pulled beef, gem resterne og brug nogle af disse skønne rester til at lave denne snaskede sandwich.
Ud af 1 kilo spidsbryst har jeg fået aftensmad til to dage, indtil videre. Der er stadig kød tilbage og de sidste rester skal bruges til en hurtig hverdagsret, som du får opskriften på lige om straks 🙂

Som en lille ekstra information, så kan jeg fortælle dig at kalorie indholdet i denne sandwich er mindre, end kalorie indholdet i en Big Mac burger. Du får kun omkring 375 kcal i denne sandwich, og som hovedmåltid er det ikke galt. Big Mac burgeren indeholder 495 kalorier og helt generelt er sådan en burger ikke det bedste for din krop.

Det var et sidespor – jeg har min helt egen mening om de store burgerkæder og den holder jeg for mig selv. Jeg vil dog slå fast, at jeg er kæmpe tilhænger af hjemmelavet mad – det er sundere og du ved præcist, hvad du putter i munden.

Det jeg prøver at sige er: Lav pulled beef, gem resterne af kødet og saucen og lav denne lækre sandwich – du vil ikke fortryde det 😀



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *