Pizza med pulled beef

Med vinteren for alvor over os – i hvert fald i det nordjyske – så er det skønt med en søndag i allerlaveste gear. Jeg har ikke en eneste plan for dagen i dag, så jeg vil bruge hele denne skønne, vinterkolde, søndag på at hygge med kæresten, læse i kogebøger og lave så lidt som muligt 🙂 Jeg tror dog, at der skal suppleres med lidt varm chokolade-kaffe og måske et lille stykke af min julekringle fra fryseren – det må jeg vist godt i dag 😉

Hvis du har en dase dag ligesom mig, så vil du elske den her opskrift på verdens hurtigste pizza med en rest pulled beef 🙂 Lyn-pizza med pulled beefLækker pizza med lækkert fyld 🙂

Da jeg lavede pulled beef, fik jeg rester nok tilovers til aftensmad til to ekstra dage til cirka 3 personer per dag.
Pulled beef lavet af 1 kilo spidsbryst kan derfor godt regnes, for at være et af de bedste bud på budget-venligt mad, som jo er mit tema for januar 🙂
Budget-venligt mad, hvor der ud af ét stykke kød, bliver aftensmad til 3 dage til 3 personer, er simpelthen fantastisk. Så er budget-venligt mad slet ikke så kedeligt 😉

Forleden fik du opskriften på en herre-lækker sandwich med pulled beef og resterne af den lækre sauce derfra, og der lovede jeg dig også opskriften på en super hurtig hverdagsret med de sidste rester fra den famøse pulled beef. Den opskrift får du i dag 🙂

Ofte når jeg laver tortillas herhjemme, står jeg tilbage med halvdelen af de indkøbte tortilla-pandekager og får dem ikke brugt. Løsningen på dette fandt jeg for nogle år siden, så jeg undgår madspild. Jeg bruger simpelthen de sidste tortillas til lyn-pizza på en travl hverdag.

En lyn-pizza kan slet ikke måle sig med en ægte italiensk pizza, som min pizza Bianco, men den er god, når tiden er knap 🙂pizza med pulled beefFristende pizza, mmmhhh

Til 3 personer skal du bruge:

3 tortillas – gerne fuldkorn

50 g pulled beef

6 tsk. tomatpesto

2 kugler frisk bøffel mozzarella

4 spsk. hakket, syltet peberfrugt (paprika salat kaldes det vist også)

½ hjertesalat

Tænd ovnen på 200 grader og denne gang skal du bruge varmluft. Bare rolig, fald ikke ned af stolen – jeg er ikke syg, siden jeg siger, at du skal bruge varmluft, men disse lyn-pizzaer skal jo helst serveres samtidig og derfor skal du bruge varmluft, så du kan have alle tre i ovnen samtidig. Desuden bliver resultatet faktisk bedst med varmluft lige til denne ret 🙂

Kom bagepapir på tre bageplader – der kan desværre kun være en tortilla på hver plade med mindre du har en meget stor ovn.

Læg en tortilla på hver plade, fordel 2 tsk. tomatpesto på hver tortilla og smør det helt ud til kanten i et tyndt lag. Pluk mozzarellaen i små stykker – du får altid det bedste smelteresultat, hvis du plukker mozzarellaen i stedet for at skære den – og fordel de små stykker på bundene. Ikke for meget, du skal nok ikke bruge det hele.

Pluk kødet i mindre strimler og fordel ovenpå osten. Hak de syltede pebre fint og drys dem ud over din lyn-pizza til sidst.

Sæt alle tre pizzaer i ovnen på samme tid og giv dem cirka 5 minutter. Byt rundt på pladerne og bag dem til de er gyldne, osten er smeltet og kanten begynder at blive mørk.

Imens lyn-pizzaerne bager, skyller du hjertesalaten godt. Pluk bladene af først, så bliver de lettere rene. Dup dem tørre i et rent viskestykke.

Pluk bladene i mindre stykker og læg dem til side.

Når pizzaerne er færdige fordeler du hjertesalaten på midten i en bunke. Dryp lidt olivenolie over og server pizzaerne med det samme.Lyn-pizza med pulled beefLækkert, let og lokkende 🙂

De har en skøn smag af saftigt pulled beef, skønne syrligt-søde pebre og den knasende, let-bitre hjertesalat giver lige denne enkle og hurtige pizza et lille løft, der gør den rigtig lækker. Tomatpestoen passer perfekt til den meget tynde bund og giver en god fyldig smag.

Disse lynpizzaer er også super gode til børnefamilierne, hvor det gerne må gå hurtigt, være sundt og let. Ofte vil børn ikke have de samme ting på deres pizza, som resten af familien og der passer denne pizza perfekt. De kan få deres yndlingstopping på og få deres helt egen pizza for dem selv 🙂 Dog skal du bare huske på at minimere mængden af fyld. Tomatpesto er desuden at foretrække, fremfor tomatsauce, da det er mindre flydende og ikke væder bunden på samme måde, som en tomatsauce nogle gange kan gøre.

Jeg er ret glad for en lyn-pizza en gang imellem på en rigtig travl dag, hvor lysten til at stå i køkkenet i flere timer for at lave aftensmad, måske kan ligge på et lille sted – hvilket i øvrigt sker yderst sjældent for mig 😉 De er faktisk også gode til en hurtig frokost, når pizza trangen pludselig kan melde sig 🙂

Prøv den – jeg er sikker på, at du vil kunne lide den 🙂 Du kan komme lige det fyld på, du lyster, er det ikke dejligt? 😀



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.