Persillepesto

Persillepesto
Print Friendly, PDF & Email

Pesto er perfekt partner til fisk, pasta, fjerkræ, rodfrugter og ja, stort set alt. Min nyeste pesto er en smuk forårsgrøn persillepesto med valnødder og citron, mmmhhh.PersillepestoFlot forårsgrøn 🙂

Persillepestoen er lavet på bredbladet persille, da den har en mildere smag, end den traditionelle kruspersille, som derimod er super god i sauce og brugt som fyld i kød.

Persillepestoen er lavet på valnødder i stedet for pinjekerner, da valnødderne giver en dejligere dybde i smagen og valnøddens let bitre smag komplimenterer den skønne persille.

Til 1 mellemstort glas skal du bruge:

2 store håndfulde bredbladet persille – ikke for mange stængler, helst kun blade

1 fed hvidløg

Saft og revet skal af ½ økologisk citron

1 håndfuld valnødder

1 stor håndfuld friskrevet parmesan

1 dl ekstra jomfruolivenolie

Havsalt og friskkværnet peberPersillepestoDejlige ingredienser

Nip bladene af stænglerne, så det højst er de helt tynde stængler, der sniger sig med. Kasser de tykke og grove stængler. Skyl persillen rigtig godt i rigelige mængder koldt vand.

Slyng persillen tør i en salatslynge eller dup den tør i et rent klæde, brug gerne to. Persillen skal være så tør som muligt.

Kom persille, valnødder, revet citronskal og saft fra citronen op i en blender sammen med parmesanosten og ½ dl olivenolie.

Riv hvidløgsfeddet ned i blandingen.

Sæt låget på blenderen og blend blandingen godt sammen. Krydr med lidt havsalt og friskkværnet peber. Blend igen.PersillepestoLysgrøn pesto med smukke mørkegrønne toner

Tilsæt eventuelt lidt mere olivenolie og smag pestoen til. Den skal rumme alle de skønne smage fra citronen, persillen, valnødderne, osten og olien – lækkert 🙂

Hæld pestoen på et skoldet glas og top med ½ – 1 cm olivenolie. Olivenolien konserverer pestoen, så den holder sig lidt længere. Husk at fylde olivenolie på, hver gang du har taget lidt pesto fra glasset.

Opbevar pestoen i køleskabet. Den kan holde sig en lille uge tid.

Persillepestoen er perfekt til dampet fisk, til skøn frisk pasta eller til tørret pasta, fyldt i et stykke kyllingefilet, som smørelse i en sandwich eller vendt sammen med små ovnstegte kartofler.PersillepestoCremet, grøn og lækker, mmmhh

Persillepestoen har en mildere og lettere smag end den traditionelle og skønne basilikumpesto og den er derfor perfekt til fisk, der let kan blive smagsmæssigt overdøvet af en tungere pesto.

I denne smukke forårsgrønne pesto finder du en skøn mild smag af persille og citron og en dyb undertone af valnødder. Parmesanens lækre umami fyldige noter fuldender den vidunderlige smagsoplevelse, som denne pesto giver dig 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.