Pasta med asparges og pesto

Pasta med asparges og pesto
Print Friendly, PDF & Email

Pasta med asparges, ærter og pesto (pasta con asparagi, piselli e pesto) er en af mine absolutte yndlingsretter, specielt når det skal gå lidt ekstra hurtigt. Retten er hurtig at lave og den smager vidunderligt. Jeg spiser den faktisk ret ofte; også om efteråret og vinteren, så undlader jeg de lækre grønne asparges og bruger lidt ekstra ærter i stedet for. Nogle gange erstatter jeg halvdelen af ærterne med halverede grønne bønner, mums.

Denne pasta ret kan faktisk stå på bordet på ca. 20 minutter og den er derfor perfekt til de aftener, hvor tiden til at lave mad i, er knap og du stadig gerne vil have et lækkert måltid. Jeg laver min pesto selv, men du kan sagtens springe den hjemmelavede pesto over og købe en rigtig god kvalitets basilikumpesto i stedet for.

Til 2 personer skal du bruge:

200 g tørret pasta af god kvalitet – jeg sværger udelukkende til De Cecco pastaen – italienernes yndlingspastamærke og mit – til denne opskrift har jeg brugt conchiglioni rigati (muslingeskaller)

250 g grønne asparges

200 g ærter – jeg bruger ærter fra frost

Basilikumpesto efter smag – jeg bruger ca. 3-4 spsk.

Evt. friskrevet parmesan

Evt. parmaskinke stegt i ovnen

Sæt en stor gryde over med masser af vand i. Som tommelfingerregel skal du altid beregne 1 liter vand per 100 g pasta. jeg beregner altid lidt ekstra vand end det. Jo mere vand pastaen har til at bevæge sig i under kogningen, jo bedre er slut resultatet 🙂

Imens vandet kommer til kog, kan du lave din basilikumpesto og skylle de grønne asparges. Husk at knække de nederste træede ender af aspargesene. Skær dine asparges i ca. 1 cm stykker.

Når vandet til pastaen koger tilsætter du en generøs mængde salt, ca. 1½ spsk. fint salt. Det lyder måske af meget, men pastaen bliver allerbedst, når det koges i vand, der er lige så salt som middelhavet (italienernes yndlingstip, desuden optager pastaen ikke mere salt, end den har brug for.

Tilsæt pastaen til det kogende vand og kog den efter anvisningen på pakken. Hvis du ønsker at få lidt sprødstegt parmaskinke til, kan du med fordel stege det i ovnen nu. Steg et ved 200 grader i ca. 7 minutter til det er let gyldent. Hold øje med det, for det brænder let på.

Når der er ca. 2 minutter tilbage af pastaens kogetid, tilsætter du både aspargesstykkerne og de frosne ærter til den kogende pasta. Kog pastaen færdig, dræn vandet fra og vend den lækre, velduftende grønne basilikumpesto i. anret i store tallerkner og drys flager af frisk parmesan over og eventuel smuldret, stegt parmaskinke. Server med det samme.

Jeg bruger muslingepastaen til denne ret, fordi de lækre skaller er perfekte til at samle både asparges, ærter og pestoen i – du kan sagtens bruge andre former for pasta, jeg synes bare at denne er perfekt til formålet 😉

Smagen er let, sommerlig og virkelig delikat. Den parfumerede basilikumpesto klæder både de søde ærter og de knasende sprøde asparges, der har en svag note af slikærter i smagen. De gyldne flager af parmesanosten giver  både salt og umami til retten, og det er svært at holde igen med kun én portion.

Denne pastaret bliver hurtig en favorit ved både voksne og børn og det er en let måde at få alle til at spise lidt flere grøntsager på 🙂

Jeg elsker virkelig denne pastaret, den er rigtig hurtig at lave, den er smuk at se på, den smager vidunderligt og på en råkold efterårsdag bringer den mig altid minder om dejlige varme sommerdage og lyse sommernætter. Hvad mere kan man ønske sig af en ret?

Buon appetito 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.