Tomatsalat version 1

Print Friendly, PDF & Email

Tomatsalater fås i mange versioner og varianter alt efter temperament. Denne version er en af mine favoritter. De langtidsbagte tomater kombineret med de friske solmodne tomater gør bare noget ved smagen. Mums.IMG_1874

Du skal starte dagen før, men det skal du ikke lade dig skræmme af – tomaterne passer sig selv i ovnen.

Dagen før:

Tænd ovnen på 150 grader – jeg bruger ikke varmluft, jeg er stor tilhænger af den almindelige ovn, da jeg ofte synes, at varmluft tørrer alt ud.

Skyl 600 gram tomater – eller lav en dobbelt portion og gem resten til en anden gang.

Skær tomaterne i kvarte – fjern stilken, der er ikke nogen mennesker, der kan lide at få den hårde stikkende tingest i munden.

Læg dem på en bageplade med bagepapir. Hæld et par spsk. olivenolie over og drys med havsalt. Vend tomaterne rundt med oliven og saltet og læg dem med skærefladen op. Bag dem i ovnen i 3 timer. Tag dem ud og lad dem køle af. Kom dem i en bøtte sammen med oliven, er der ikke noget olie tilbage, hælder du bare lidt ekstra olie ned i bøtten, de skal dog ikke svømme i olie. Sæt låg på bøtten og sæt tomaterne i køleskabet til dagen efter.

Serveringsdagen:

3 store solmodne tomater

1 pose frisk mozzarella

½ rødløg eller salatløg

Lidt balsamicoeddike

Frisk basilikum

Skyl og skær tomaterne ud i skiver, tern eller en helt tredje form. Skær løget i tynde skiver. Pluk mozzarellaen i mindre stykker. Fordel tomater, langtidsbagte tomater, løg og mozzarella skiftevis i en flot skål. Pluk basilikumblade i stykker og kom i skålen sammen med tomaterne. Slut af med basilikumblade på toppen. Dryp lidt balsamicoeddike over og hæld en lille smule af olien fra de langtidsbagte tomater over til sidst.IMG_1875

Server som en selvstændig ret eller som tilbehør til en langtidsstegt kylling.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *