Syltede løg

Syltede løg

Print Friendly, PDF & Email

Disse skønne løg passer perfekt som tilbehør til et stykke godt kød og til dejlige simreretter.

De er lette at lave, hvis du kan udholde tårerne fra at pille dem, og så er de også en god gave til værtinden eller værten.Syltede løgSmukke rosa løg i gylden lage

Opskriften er lånt af Fakkelgården, dog med lidt justeringer:

20 skalotteløg

1 1/4 dl hvidvin – den må ikke være for sød, en tør hvidvin er altid bedst, når den skal i mad

½ dl hvidvinseddike

½ dl æbleeddike

½ dl rapsolie

25 g rørsukker

Saft af ½ citron

½ laurbærblad

Havsalt og friskkværnet peber

Pil løgene og skær top og bund af. Kom løgene i en lille gryde og dæk dem med koldt vand.

Giv løgene et hurtigt opkog og dræn vandet fra. Lad løgene køle let af.

Kom alle de andre ingredienser i en ren gryde og bring lagen til kog. Tilsæt forsigtigt løgene når lagen koger og lad lage og løg små snurrer i 10 minutter.

Server løgene lune med det samme eller hold dem lune i lagen indtil servering.

Du kan også lave løgene om formiddagen og så varme løg og lage stille og roligt op igen om aftenen.Syltede løgGlinsende skønheder 🙂

Hvis du vil give løgene væk i et fint glas, skal du skolde glasset først og derefter skylle det i atamon. Kom de varme løg og den varme lage i glasset og luk glasset med det samme.

Skriv på en fin mærkat, hvordan modtageren af glasset skal varme løgene op igen 🙂

Syltede løg smager skønt – de har stadig en smule bid og har en skøn frisk smag. De er ikke stærke på nogen måde, men meget milde og med en smule syrlighed fra eddikerne og citronen. De er virkelig en lækkerbisken, mums 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *