Rødkåls slaw

Rødkåls slaw

Print Friendly, PDF & Email

Rødkåls slaw eller rødkålssalat – begge betegnelser kan egentlig bruges til denne lækre, friske efterårs salat. Hvis du kalder den en rødkålsslaw i stedet for salat, så kan du nok lettere lokke den i de salat forskrækkede 🙂RødkålsslawSmuk og lækker slaw 🙂

Den smager vidunderligt til pulled duck, pulled pork, pulled chicken og til andre former for stegt kød – skønt. Det er en efterårs/vintersalat, der mætter godt og smager dejligt.

Til 1 stor portion – 6-8 voksne – skal du bruge:

½ lille rødkålshoved

5 store gulerødder

1 stort rødkindet dansk æble

2 klementiner

2 dl skyr

3 spsk. rørsukker

3 spsk. æbleeddike

Friskkværnet peber

Skyl og snit kålen meget fint.

Skræl og riv gulerødderne groft og bland dem sammen med kålen.

Skær æblet i tynde stave og vend i gulerods-kålblandingen.

Rør dressingen sammen og sæt til side, så sukkeret kan blive helt opløst.

Pil klementinerne og del dem i både. Skær hver båd i fire dele og bland dem i salaten.

Smag dressingen til; den skal være syrlig og sød.

Hæld dressingen over salaten og bland den godt rundt. Sæt slawen i køleskabet, indtil 30 minutter før den skal spises. Den skal lige ud og have lidt temperatur ellers smager den ikke af noget.RødkålsslawSmukke farver

Salaten kan fint holde sig i køleskabet i en tætlukket boks i 3 dage.

Den har en skøn smag af gulerødder og den knasende kål giver en lækker sprødhed, der klæder slawen godt. Æblet og klementinerne giver et dejligt friskt spil og en smule ekstra syre, som slawen sagtens kan bære. En skøn salat/slaw, som vil falde i alles smag 😀RødkålsslawMættende, knasende og delikat, mmmhhh


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.