Hjemmelavet mayonnaise

Print Friendly, PDF & Email

Nogle gange må det gerne være lidt ekstra godt og lidt ekstra godt er hjemmelavet mayonnaise 🙂

Hjemmelavet mayonnaise er fantastisk til en æggemad, en rugbrød med nye kartofler, i burgeren og til de hjemmelavede krydrede kartoffelbåde – you name it. Mayonnaise kan bruges til nærmest alt 🙂

Det er super let at lave, det kræver bare en rigtig god røre arm 😉

Til en god portion mayonnaise skal du bruge:

2 pasteuriserede æggeblommer

1 tsk. Dijon sennep

1 tsk. hvidvinseddike

En smule havsalt

Lidt friskkværnet peber

cirka 2 dl. smagsneutral olie – jeg bruger rapsolie

Alle ingredienserne skal have samme temperatur, altså stuetemperatur. Jo større temperatur forskel der er på ingredienserne, jo større er risikoen for at din mayonnaise skiller.

Kom æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber op i en skål og pisk det sammen med et piskeris. Tilsæt olien i en tynd stråle, imens du pisker på livet løs. Pisk hele vejen igennem olietilsætningen.

Det er altid godt at have en med-pisker, da det virkelig tærer på dine arme. Jeg bruger altid kæresten og han og jeg skiftes til at piske mayoen sammen 🙂

Efter lidt hårdt arbejde, har du simpelthen verdens bedste hjemmelavede mayonnaise.

Sæt mayonnaisen på køl, indtil den skal spises. En frisklavet mayonnaise har ikke en super lang holdbarhed – den kan ikke holde sig mere end max 1 uge i køleskabet, men du har sikkert spist den inden da, så god er den 😉

Hvis du vil have en variant af den almindelige mayonnaise, så kan du tilsætte lidt friskrevet hvidløg, lidt chili, tomatkoncentrat – der er faktisk frit slag på alle hylder, for de smagsvarianter du kan lave 🙂 Du skal dog først tilsætte smagen til allersidst, når mayoen er pisket færdig.

Prøv det, på trods af det hårde arbejde, vil du aldrig købe en kedelig mayonnaise i supermarkedet igen, det lover jeg dig 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *