Basilikumpesto

Print Friendly, PDF & Email

Der er ikke noget så lækkert som frisklavet basilikumpesto. Det smager af sol, sommer og Italien 🙂

Der bliver en rimelig stor portion ud af den her opskrift, men jeg har ladet mig fortælle, at det kan fryses ned i mindre portioner og så kan du altid have frisk basilikumpesto på lager, smart 🙂IMG_1856

Basilikumpestoen er i skålen til højre.

3 store håndfulde friske basilikumblade – det svarer ca. til 2 potter

½ fed hvidløg – jeg bruger kun ½ fed, så hvidløget ikke overdøver basilikummen

50 g pinjekerner – du kan også bruge mandler

1 stor håndfuld friskrevet parmesanost

1-2 dl olivenolie

Maldon havsalt

Skyl basilikumbladene og dup dem så tørre, som du kan. Smid dem i en blender – eller en morter – og drys en lille smule Maldon salt over, ikke for meget, osten giver også salt. Smid hvidløget i og pinjekernerne. Læg låget på og blend. Stop blenderen og tilsæt en god portion olivenolie. Blend igen. Tilsæt mere olie og den friskrevet parmesan. Blend. Når pestoen har den rette konsistens, hælder du den op i en skål og sætter på køl til den skal spises.

Den kan holde sig ca. 1 uge i køleskabet. Tilsæt eventuelt mere olivenolie, som du bruger af den.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *