Rabarbermarmelade

Print Friendly, PDF & Email

En lækker sommerlig marmelade, der smager sødt og lidt syrligt.IMG_2499

Til to glas skal du bruge:

500 g rabarber – helst vinrabarber – skåret i 2 cm store stykker

1 vaniliestang – korn og stang

1 spsk. vand

200 g. rørsukker

Lidt Marmelit rørt ud i lidt rørsukker – jeg brugte ½ tsk.IMG_2472

Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud. Hæld lidt sukker på dit skærebræt og mos vaniliekornene med sukkeret. Sukkeret får vaniliekornene til at dele sig.IMG_2477

Kom rabarber, rørsukker, vand og vaniliestang og korn op i en gryde og sæt den over varmen. IMG_2482

Bring gryden i kog og lad det koge i 5 minutter. Jeg valgte at blende min marmelade – jeg er ikke så godt til klumper i marmelader eller i grød. Jeg synes ikke, at det er så lækkert at få sådan en halv blød klump ind i munden… uha, nej så hellere blende det 😉

Så hvis du også er til blendet marmelade, så skal du fjerne gryden fra varmen og så i med en stavblender indtil det er en glat masse. Derefter tilsætter du Marmelitten rørt ud i sukkeret og rører godt. Gryden skal tilbage over varmen og lige koge i 2 minutter mere. Marmeladen skal på skoldede glas, der er skyllet i Atamon. Det konserverer marmeladen, så den holder sig længere og forbliver bakteriefri, dog kun hvis du husker at skolde din glas og låg først.

Det smager super lækkert på et stykke nybagt brød.IMG_2505


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *