Hjemmelavet ketchup

Print Friendly, PDF & Email

Har du mange tomater i din have eller i dit drivhus, eller falder du over et godt tilbud på lækre solmodne tomater ved din grønthandler, så skal du kaste dig ud i din egen hjemmelavede ketchup. Den er hurtig at lave og den er umagen værd. Den smager fantastisk godt og har en mild krydret smag, der minder lidt om jul.

Til tre glas ketchup skal du bruge:

700 g meget modne tomater

1 æble – Discovery giver både lidt syrlighed og god sødme

2 små løg

3 fed hvidløg

½ tsk stødt kanel

½ tsk allehånde

1 dl æbleeddike

170 g brun farinKetchup

Skær tomaterne i grove stykker – husk at fjerne stilken i midten. Skær æblerne i både, fjern kernehuset og skær i grove tern. Du behøver ikke at skrælle æblet. Pil løggene og skær dem i grove tern og hak hvidløgene fint.

Kom grønsagerne i en stor gryde. Tilsæt krydderierne og æbleeddiken. Ketchup

Læg låg på og lad gryden komme til kog. Lad blandingen små simrer, indtil du er sikker på at æblerne og løgene er møre. Skold imens 3 mellemstore glas og skyl dem i atamon.

Du vil sikkert komme helt i julestemning, når blandingen kommer til kog. Kanelen og allehånden bringer de lifligste juledufte og juleminder frem og du tager, måske dig selv i at nynne en julesang eller to, imens du ordner dine glas 😉

Når grønsagerne er møre, tager du gryden af varmen og blender indholdet med din stavblender eller i en almindelig blender. Pas dog på – det er vanvittig varmt – jeg taler af erfaring. Det er varmt og det sprøjter, AV 🙁 Sæt gryden over varmen igen, når du har blendet indholdet til en fin glat masse. Tilsæt sukkeret og lad det komme til kog. Smag til – måske det skal have lidt mere sukker eller eddike. Det kommer an på, hvor syrlig eller hvor sød, du kan lide din ketchup. Hæld ketchuppen på de skoldede glas, læg låg på og sæt dem i køleskabet. Sommer på glas 🙂Ketchup


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *