Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade

Print Friendly, PDF & Email

Solgul appelsinmarmelade med ingefær og vanilje er både smuk at se på og smager underskønt.AppelsinmarmeladeSkønherlig og gylden, mmmhhh

Denne appelsinmarmelade er uden klumper og hele stykker skræl eller appelsin. Dog er den fyldt med alle de gode dele fra skønne orange appelsiner, bare på en lidt anden måde end alle de andre opskrifter, der findes rundt omkring på appelsinmarmelade.

Min opskrift på appelsinmarmelade er enkel, hurtig at lave og med både skræl, saft og frugtkød fra appelsinerne.

Forskellen på min appelsinmarmelade og alle de andre jeg har set er, at jeg har revet skrællen på mine appelsiner, presset saften og brugt både den revne skræl, frugtkød fra presningen og saften. Kombineret på den måde undgår du både en lang kogetid og klumper i din marmelade 🙂AppelsinmarmeladeOrangegul skønhed med skønne sorte fregner af vaniljekorn 🙂

Til 4 glas skal du bruge:

1,2 kg. økologiske appelsiner – de skal være usprøjtede, da du skal bruge skrællen – det passer med cirka 5 store appelsiner

1 tommeltot stort stykke frisk ingefær

1 vaniljestang

1½ dl vand

550 g rørsukker + 2 tsk.

2 tsk. melatin

Atamon

Skyl appelsinerne godt og tør dem. Riv dem på den fine side af et rivejern ned i en mellemstor gryde. Du skal bruge skrællen fra alle appelsinerne.

Skræl ingefæren og riv også denne ned i gryden.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom både korn og stang ned i gryden.AppelsinmarmeladeFlotte farver og lækker smag

Halver de revne appelsiner og pres saften fra dem – her er en elektrisk citruspresser en kæmpe hjælp. Den jeg bruger, har kun kostet mig en søller halvtredser og er købt i et supermarked. Den fungerer upåklageligt 🙂

Kom frugtkødet fra de pressede appelsiner op i gryden, selvfølgelig uden eventuelle kerner.

Saften hælder du også i gryden. Du skal gerne ende med 6½ dl appelsinsaft. AppelsinmarmeladeLæskende og lækker saft, mmmhhh

Tilsæt 1½ dl vand, så du har 8 dl væde i alt.

Hvis du ikke har 6½ dl saft, skal du presse ½-1 appelsin mere, så du er sikker på, at din marmelade får den rigtige smag af appelsin 🙂

Bring alle ingredienserne i gryden til kog og lad det koge i cirka 5-7 minutter.

Mål 550 g rørsukker op og tag 2 ekstra teskefulde og bland med melatinen.

Når blandingen i gryden har kogt, tilsætter du rørsukkeret – ikke det med melatinen, kun det andet. Rør godt rundt og lad igen marmeladen koge i 5 minutter – rør gerne, da det let kan brænde på.

Fjern gryden fra varmen, når de fem minutter er gået og drys melatin-sukkerblandingen ned i marmeladen under omrøring. Der må ikke være hvide klumper af melatin i marmeladen, så den skal røres godt igennem.

Sæt gryden tilbage over varmen og lad den småkoge i cirka to minutter.

Hæld den brandvarme marmelade på skoldede og atamon-skyllede glas. Skru lågene på og sæt dem mørkt og køligt, indtil de skal nydes.

Denne smukke solgule appelsinmarmelade er fyldt med skønne sorte prikker af vanilje, der gør den endnu smukkere at se på.AppelsinmarmeladeDen skønneste vinter marmelade af den bedste slags 😀

Den har en intens og dyb smag af appelsin både fra den dejlige saft og fra den smagsfulde skræl. Vaniljen giver en dejlig sødme til den syrlige og let bitre appelsin og ingefæren giver et skønt frisk pift, der fuldender smagen i denne vidunderlige vinter marmelade 🙂

Forær et glas af denne solgule skønhed væk og du vil vække stor glæde hos modtageren 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *