Ananas chips

Ananas chips

Print Friendly, PDF & Email

Ananas chips er den perfekte snack til både den lille sult, lysten til lidt knas og den søde tand. Ananas chips er egentlig bare tørret ananas uden nogle former for tilsætning – sundt, enkelt og delikat 🙂Ananas chipsGyldne ananas chips, mmmhhh

Nogle gange glemmer jeg at bruge de ananasser, jeg køber og så bliver de overmodne og hvinende søde. Sådan kan jeg ikke lide min ananas. Jeg har ofte skåret dem i grove tern og smidt dem i fryseren sammen med de bananer, der nogle gange har ligget for længe. Blandet med lidt friske eller frosne bær er begge dele perfekte til en smoothie, men der er altså grænser for hvor mange smoothies jeg kan drikke og hvor meget frugt, jeg kan have i fryseren 😉

Løsningen er lige her: ananas chips 🙂

Tørring af ananas er en nem og let måde at få brugt en overmoden ananas på og det tager ikke lang tid at lave disse lækre sprøde chips.

Du skal bruge:

1 stor ananas – gerne en der er godt modenAnanas chipsSmukke “efterårsblade” i en skål

Tænd ovnen på varmluft på 160 grader.

Find to bageplader og kom bagepapir på dem begge.

Skær top og bund af ananassen, del den i fire på den lange led, så du ender med fire trekantede lange både. Skær stokken ud af hver båd og fjern skrællen.

Skær hver rensede ananas båd i tynde skiver, max 2 mm i tykkelsen.

Læg skiverne i ét lag på bagepladerne – skiverne må ikke overlappe hinanden.

Put bagepladerne i ovnen, når den er varm og giv skiverne 30 minutter.

Tag pladerne ud og vend alle skiverne med en mad pincet. Nogle af dem vil allerede begynde at blive gyldne og det er perfekt.

Giv skiverne 15 minutter mere og tag atter pladerne ud. Tag alle de gyldne skiver af pladerne og læg dem i ét lag på en tallerken. Vend resten af skiverne på pladerne og sæt dem i ovnen igen. Giv dem yderligere 10-15 minutter – nu skal du begynde at holde øje med dem, så de ikke branker.

Tag atter pladerne ud og fjern de gyldne skiver. Hvis der stadig er ananas skiver, der ikke er helt færdige, skal de en tur i ovnen igen i nogle minutter.Ananas chipsSprøde og lækre, mums

Lad ananas chipsene køle helt af på tallerknen, inden du pakker dem i et lufttæt glas.

Spis de lækre sprøde chips som de er, eller knus dem let og brug dem i din müesli, som drys på kager eller i salaten 🙂 Giv dine kære nogle stykker med i madpakken som en sød og sprød overraskelse – de vil elske dem og dig 🙂

Smagen er overraskende lækker; sprøde og med en intens sødme, der har en svag note af syrlighed. Den gode tørring i ovnen intensiverer smagen af ananas på en lækker måde og sødmen er ikke overvældende kvalm, men derimod intens og frisk.Ananas chipsEn skålfuld sprødhed og sødme

Disse skønne ananas chips er en af de nye favoritter herhjemme 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.