Lavendel sukker

Print Friendly, PDF & Email

En anderledes, men vildt delikat sukker. Lavendel sukker

Til 1 stort glas skal du bruge:

500 g rørsukker

1 stor håndfuld lavendelblomster – ingen stilke her, den del blomsterhovedet sidder på er ok at tage medLavendler

Kom 200 g rørsukker i blenderen, efterfulgt af lavendelblomsterne. Kom 100 g rørsukker på toppen. Lavendel sukker

Låg på og tænd for fuld skrue. Ryst din blender lidt et par gange, mens den kører. Sluk blenderen og pil låget af. Med skaftet på en trægrydeske – plastic og metal kan gøre stor skade på din blenders knive – vender du rundt i sukkeret, så lavendlerne bliver vendt ned i bunden og fedtet ind i sukker. Låg på igen og tænd, ryst et par gange og så burde din sukker være klar. Hæld resten af sukkeret i og bland rundt med skaftet af grydeskeen. Den har nu en kedelig grå farve og lige en advarsel. LAD VÆRE MED AT STIKKE NÆSEN NED I BLENDEREN, NÅR DU PILLER LÅGET AF!!! (Jeg ved, at du nu gør det – du kan ikke lade være ;-)) Det er en duft, meget kraftig duft af parfume, der stiger op af din blender – jeg gik næsten i gulvet, så kraftig er duften.

Hæld din parfume-sukker op på et stykke bagepapir og bred det ud, så det kan tørre.Lavendelsukker Det går hurtigt. Sukkeret er tørt dagen efter. Du skal selvfølgelig tjekke, så det ikke er fugtigt. Er sukkeret fugtigt og kommer på glas, så kan du lige så godt kassere det med det samme.

Smagen er så lækker – mildt krydret og så kommer smagen af lavendlernes parfumerede duft lige så stille listende ind på din tunge, hvor det danser en saglig dans og pirrer dine smagsløg op i skyerne. Prøv det – du vil ikke fortryde det 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *