Blødkogt æg med asparges og serranoskinke

Print Friendly, PDF & Email

Min absolutte blødkogte æg favorit. Der er bare noget over den lækre mørkegule, bløde blomme sammen med de sprøde asparges og salte serranoskinke, mine tænder løber i vand bare ved tanken. Prøv den. Den er let at lave og smagen er simpelthen lækker.

Til to personer:

1-2 æg per person – igen brug som minimum skrabeæg, aldrig buræg – de stakkels høns, der ligger dem lever et kummerligt liv.

2 asparges per æg – dvs. 4 asparges til 2 æg

1 skive serranoskinke per æg – dvs. 2 skiver serranoskinke til 2 æg

Tænd ovnen på 200 grader, da det ikke er brød, må du sådan set selv om, du vil bruge almindelig ovn eller varmluft.

Læg bagepapir på en bageplade. Skyl aspargsene under den kolde hane og bræk den nederste træede del af. Aspargsen knækker selv, der hvor den skal, så det kan ikke være lettere. Bare hold fast i hver ende af den og knæk, voila 🙂

Læg aspargsene to og to sammen og vikl sen skive serranoskinke om hvert par, læg dem på bagepladen. IMG_1327

Sæt en gryde over med vand og bring til kog. Imens den kommer op til kog, skal asparges og skinke i ovnen og bage/stege i ca. 10 min eller lidt mere. Aspargsene må ikke blive sorte, men skinke på gerne tage lidt farve. Bare hold øje med dem.

Når vandet koger, skal æggene i og koge fem minutter, hverken mere eller mindre. Så burde de være fine blødkogte. Tag æggene af og skyl dem under den kolde hane – så stopper kogningsprocessen. Server æggene med aspargsene med serranoskinke til på en lille fin tallerken og evt. med en skive langtidshævet kurvebrød til. Pil toppen af ægget og tag den øverste del af hviden væk. Dyp aspargesen med skinken omkring ned i blommen, så blommen hænger ved og tag en bid. Det smager himmelsk og sikke en start på dagen 🙂IMG_1330IMG_1331

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *