Reje- og ærtesuppe

Reje- og ærtesuppe

Print Friendly, PDF & Email

Reje- og ærtesuppe fra BORUM DELUXE er nem og delikat aftensmad – hverdags gourmet til de travle dage eller en skøn forret til weekendens gæstebud.

Dette indlæg er sponsoreret af BORUM DELUXE.Reje- og ærtesuppe - La Dolce VitaSartgrønne forårsfarver

Til 2 personer til hovedret eller til 4 personer til forret skal du bruge:

1 flaske Camporel ærte- og rejesuppe fra BORUM DELUXE

150 g friske slikærter eller sukkerærter

100 g rejer – gerne en god variant i lage

2 fed hvidløg

½ rød chili

2½ dl cremefine til madlavning

1½ dl sødmælk fra en glad ko

Citron

God jomfruolivenolie

På flasken med suppe står der, at der skal bruges 4 dl fløde – det valgte jeg ikke at gøre af flere årsager; allergi og jeg var bange for at smagen ville blive for fed. Derfor valgte jeg en kombination af cremefine og sødmælk og det var perfekt.

Reje- og ærtesuppe - La Dolce VitaElegant og enkelt

Pil og hak hvidløg fint. Skyl og hak chilien fint.

Hæld suppen op i en gryde.Ærte og rejesuppeÆrte- og rejesuppe fra Camporel – foto fra BORUM DELUXE

Find en stegepande frem og kom godt med olivenolie derpå.

Skyl slikærterne og skær dem i skrå skiver på max ½ cm tykkelse.

Lad rejerne dryppe af i en sigte, så der ikke hænger for meget lage ved.

Tænd for stegepanden og lad olien blive varm – bring imens suppen lige så stille op til kogepunktet.

Når olien er varm, tilsætter du hvidløg og chili og lader det sauterer i cirka 30 sekunder – skru ned for varmen og tilsæt slikærterne. Lad dem sauterer et par minutter.Reje- og ærtesuppe - La Dolce VitaSprødt og velsmagende fyld

Suppen burde nu begynde at småboble – tilsæt både cremefine og sødmælk og krydr med lidt friskkværnet peber.

Lad suppen simre for svag varme i nogle minutter.

Find dine pæne suppeskåle eller smukke dybe tallerkner frem.

Rist lidt godt brød og gnid det med et halvt fed hvidløg og dryp lidt olivenolie over – hvis du vil have brød til – suppen kan sagtens spises uden brød.Pil og hak hvidløg fint. skyl og hak chilien fint. Spis brød til 🙂

Sluk for stegepanden og tilsæt rejerne – vend dem hurtigt rundt, så de lige bliver let varme og når at tage smag af chili og hvidløg. De må ikke få for meget varme, så bliver de gummiagtige i konsistensen.

Fordel suppen i skålene/tallerknerne og fordel det farverige fyld i midten af hver skål/tallerken. Dryp lidt citronsaft over hver portion lige inden servering og lad gerne citronen følge med ind til bordet – der kan være nogle, der gerne vil have lidt mere citronsaft i 🙂 Reje- og ærte suppe - La Dolce VitaHverdags gourmet

Suppen har en sart grøn farve, der bliver fremhævet af det farvestrålende fyld. Smagen er mild og cremet og de sprøde slikærter fremhæver suppens milde ærtenoter. Slikærterne og rejerne giver et dejligt bid til suppen og både hvidløget og chilien giver suppen den kant, som virkelig klæder den.

Serveret med lidt godt brød til passer en falske af Camporels ærte- og rejesuppe fint til to personer til hovedret.