Fyldte svampe – portobello

Print Friendly, PDF & Email

Denne opskrift er en af mine favoritter. Den kom til verden ved en tilfældighed, en dag hvor jeg faldt over et godt tilbud på de fantastiske portobello svampe. Siden den dag er den ofte blevet lavet i køkkenet og alle dem, der har smagt dem er vilde med dem 🙂Fyldte svampe - portobelloLækker grønsagsfyldt svamp, mmmhhh 🙂

Jeg laver mit fyld kun med grønsager, men du kan sagtens varierer det og tilsætte finthakket oksekød eller kyllingekød, hvis du vil have kød i fyldet.

Personligt synes jeg, at de lækre portobello svampe har så fyldig en smag og konsistens, at jeg ikke mangler kødet.

Jeg serverer dem ofte som tilbehør, men her er de hoved attraktionen på tallerknen i selskab af lidt frisk rucola 😉

Jeg har før serveret dem tilbehør til kamsteg, ovnkartofler og tzatziki og der passer de også perfekt. Så du kan bruge dem til stort set alt 🙂Fyldte svampe - portobelloHovedingredienserne – skønne råvarer 🙂

Til 2 personer til hovedret eller 4 personer som tilbehør skal du bruge:

6 store portobello svampe

2 store rødkindede tomater

1 skalotteløg eller 3 forårsløg

1 fed hvidløg

½ rød chili – mindre, hvis du ikke vil have det alt for stærkt

1 lille håndfuld frisk og lækker basilikum

Havsalt og friskkværnet peber

Friskrevet parmesan til gratinering – mængden bestemmer du selv

Tænd ovnen på 200 grader.

Rens de flotte svampe godt for jord og andre urenheder. Tag de fire største fra og skær stokken forsigtigt ud. Skrab også en del af de mørke lameller ud. Stokkene og lamellerne skal du bruge til fyldet. Hak de to sidste portobello svampe fint.

Skyl tomaterne og skær dem i små tern, max 0,5 x 0,5 cm.

Rens skalotteløget og hak det fint. Rens og hak også hvidløgsfeddet fint. Hak chilien fint.

Kom en god sjat olivenolie på en stor stegepande og skru godt op for varmen. Når panden er varm tilsætter du skalotteløg, hvidløg og chili og lader det svede under omrøring i et par minutter. Løgene skal blive klare. De må endelig ikke brænde på. Tilsæt de finthakkede svampe, stokke og lameller og lad det stege med et minuts tid. Kom tomaterne på og krydr med en smule havsalt og lidt friskkværnet peber.

Lad fyldet stege 3-4 minutter. Kom imens et stykke bagepapir på en plade eller find et lille ovnfast fad og læg de store, flotte udhulede svampe på bagepladen eller i fadet.

Hak basilikummen fint og bland sammen med fyldet. Smag fyldet til. Det skal måske have en smule ekstra salt, men husk at parmesanen også salter.Fyldte svampeLækre fyldte basser 🙂

Fordel fyldet i de fire svampe – alt fyldet skal bruges, så der må gerne komme top på. Drys generøst med friskrevet parmesan ovenpå fyldet og dryp til sidst lidt olivenolie over. Sæt svampene i ovnen i cirka 12 minutter.

Svampene vil skrumpe lidt og det er fordi, der er en del væde i dem, der også vil løbe fra dem, mens de er i ovnen, men det gør ikke noget. De mister ikke smag ved det.

Tag svampene ud og fordel dem på 2 tallerkner til hovedret eller 4 til tilbehør. Server med lidt frisk rucola, der er vendt med lidt hvidvinseddike og olivenolie og lidt friskkværnet peber. Det smager forrygende sammen.Fyldte svampe - portobelloLækkert med lækkert på 😉

Rucolaens bitre toner passer perfekt til den fyldige og bløde smag af portobello svampen. Det skønne fyld giver et lille kick af chili og parmesanens salte smag runder blandingen af i perfekt harmoni, mums 😀

Disse lækre fyldte svampe er et godt alternativ til en almindelig lidt halvtung hovedret og de mætter fint serveret med lidt salat og eventuelt lidt godt brød til.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *