Fransk løgsuppe

Print Friendly, PDF & Email

Dette er en af mine absolutte yndlingssupper – den skriger comfort food. Den giver varme, velvære og mætter på en dejlig måde.Fransk løgsuppe

Til 2 personer skal du bruge:

400 g zittauerløg – altså ganske almindelig løg

1 spsk. god smør

4 dl vand

1½-2 oksebouillonterninger – du skal ikke købe en frossen oksesuppe og komme i – det bliver altså ikke godt, tværtimod – terningerne er super fine til formålet

4-6 skiver flutes eller ciabattabrød á 1 cm tykkelse – for en gangs skyld vil jeg altid anbefale et ganske almindelig hvidt brød – ikke brød med kerner til denne suppe

75 g friskrevet parmesanost

Lidt havsalt og friskkværnet peberFransk løgsuppe

Tænd ovnen på fuld varme, så højt op som den kan komme.

Rens dine løg, halver dem på langs og skær dem i tynde skiver. Sæt en mellemstor gryde over medium varme, smelt smørret i gryden og tilsæt løgskiverne når smørret bruser. Lad løgene stege, indtil de er bløde. De må endelig ikke blive brune – den brændte smag vil trænge igennem suppen og ødelægge smagsoplevelsen. Når løgene er bløde og klare tilsætter du vand og bouillonterninger. Start med 1½. Læg låg på gryden og lad suppen småkoge i 10-12 minutter, indtil løgene er ret bløde. Smag på suppen. Hvis du synes at løgsmagen er for dominerende tilsætter du den sidste halve bouillonterning, krydr eventuelt med lidt havsalt og giv suppen et par drej med din peberkværn. Låg på igen og lad suppen koge et par minutter mere.

Imens suppen koger, rister du dine brødskiver på en tør pande eller eventuelt på en brødrister. Skiverne skal blive gyldne og sprøde. Læg dem til side.

Når suppen har den ønskede smag af løg og okse i en skøn blanding, fordeler du den i to ovnfaste skåle – de almindelige suppeskåle kan sagtnes klare ovnens varme.

Skru ovnen over på grill.

Læg dine brødskiver ned oveni suppen og riv parmesanen over dem, så der dannes et lag af god og lækker parmesanost ovenpå suppen og brødet.Fransk løgsuppe Sæt skålene ind i ovnen og lad osten gratinere et par minutter. Du skal holde øje med skålene, for det går lynhurtigt og det smager ikke godt, når det er brændt på.

Tag forsigtigt skålene ud og sæt dem på et varmebestandigt underlag, f.eks. et skærebræt i træ.

Server suppen rygende varm og husk at advare om den varme skål, så I ikke brænder fingrene under spisning.Fransk løgsuppe

Dette er comfort food af bedste slags – lækre møre løg, der kæler med den dybe oksesuppe og de ristede brødskiver, der både er sprøde og bløde af suppen, der langsomt trænger igennem den ristede flade, der er toppet med den let salte parmesanost, mmmhhh.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *