Pulled beef sandwich

Print Friendly, PDF & Email

Den her sandwich er det ultimative tømmermænds-mad, ultimative jeg-har-ondt-af-mig-selv-mad, perfekte dårlig-dag-på-arbejde-mad og genial nu-er-det-endelig-weekend-snask-mad. Den passer simpelthen perfekt til enhver lejlighed, øhh med undtagelse af en date 😉

Du skal dog lige lave en portion pulled beef først, så du har lidt rester, du kan bruge hertil 🙂 

sandwich med pulled beefLækkerbisken af første grad 😉

Til fire personer skal du bruge:

1 ciabattaflûte eller brød

½ hoved hjertesalat

1 dl sauce fra pulled beef

150 g pulled beef

Agurkesalat – gerne hjemmelavet 🙂

2 medium størrelse løg og ganske almindeløg er helt fine

2 tsk. rørsukker

½ tsk. røget paprika

Havsalt og friskkværnet peber

Rens løgene og skær dem i tynde skiver. Kom en sjat olivenolie på en stegepande og sæt den over medium varme. Når panden er varm tilsætter du løgene. Lad dem stege et par minutter. De må ikke blive brune.
Krydr dem med lidt havsalt og friskkværnet peber. Drys paprikaen over. Steg videre indtil de begynder at blive bløde. Når de har nået blødheds-stadiet (et nyt ord, som vist passer meget godt 😉 ), drysser du sukkeret ud over dem.

Jeg bruger altid en smule sukker, når jeg laver bløde løg, det fremhæver løgets sødme og smag. Denne mængde giver dog løgene en smule karamellisering, og det smager sindssygt godt i denne sandwich.

Skru lidt for løgene og lad dem stå og hygge sig imens du gør resten klar til sandwich-samling 🙂

Tænd ovnen på 200 grader og lun ciabattabrødet, indtil den har en næsten sprød overflade. Det skal ikke brænde på – bare være dejlig varmt hele vejen igennem.

Kom 1 dl af den lækre sauce med løg i en gryde og tilsæt ½ dl vand. Lad det komme lige så stille til kog – det skal ikke buldrekoge, bare lige op og simre.

Pluk kødet i mindre stykker og kom det i saucen. Det skal have lov til at ligge og trække varme i et par minutter.

Pluk salatbladene af salathovedet og skyl dem godt under den kolde hane. Dup dem godt tørre i et rent viskestykke. Pluk de tørre salatblade i mindre stykker.

Nu er du ved at være klar til samling af den lækreste sandwich lavet på rester 🙂

Skær brødet over i fire lige store dele og flæk alle fire dele. Fordel kød- og sauceblandingen på bunden af hver stykke brød. Kom den mængde agurkesalat ovenpå kødet, som du lyster. Jeg bruger cirka 5 skiver per sandwich.
Fordel salatbladene ovenpå kød og agurkesalat. Top med de lækre, karamelliserede løg og put toppen af brødet på. Klem sammen og server med det samme.sandwich med pulled beefSnasket, syndigt og ubetinget lækkert.

De karamelliserede løg giver et lækkert modspil til de syrlige agurker og det sødmefyldte kød, der stadig er lige mørt og smækfyldt med smag. Det er en himmerigs mundfuld. Sandwich med pulled beef Mmmhhh 🙂

Hvis du laver denne mængde til 4 personer med god appetit, så ville jeg supplere med nogle lækre krydrede kartoffelbåde, mums 🙂 Mængden passer i realiteten måske bedre til 2 sultne personer, end til fire. Du må prøve dig frem 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *