Pizza med pulled beef

Print Friendly, PDF & Email

Ofte når jeg laver tortillas herhjemme, står jeg tilbage med halvdelen af de indkøbte tortilla-pandekager og får dem ikke brugt. Løsningen på dette fandt jeg for nogle år siden, så jeg undgår madspild. Jeg bruger simpelthen de sidste tortillas til lyn-pizza på en travl hverdag.

Den her pizza er lavet med en rest pulled beef, men du kan bruge lige det fyld, du har lyst til. Du skal dog huske ikke at overfylde pizzaen, så bliver den ikke god.

En lyn-pizza kan slet ikke måle sig med en ægte italiensk pizza, som min pizza Bianco, men den er god, når tiden er knap 🙂pizza med pulled beefFristende pizza, mmmhhh

Til 3 personer skal du bruge:

3 tortillas – gerne fuldkorn

50 g pulled beef

6 tsk. tomatpesto

2 kugler frisk bøffel mozzarella

4 spsk. hakket, syltet peberfrugt (paprika salat kaldes det vist også)

½ hjertesalat

Tænd ovnen på 200 grader og denne gang skal du bruge varmluft. Bare rolig, fald ikke ned af stolen – jeg er ikke syg, siden jeg siger, at du skal bruge varmluft, men disse lyn-pizzaer skal jo helst serveres samtidig og derfor skal du bruge varmluft, så du kan have alle tre i ovnen samtidig. Desuden bliver resultatet faktisk bedst med varmluft lige til denne ret 🙂

Kom bagepapir på tre bageplader – der kan desværre kun være en tortilla på hver plade med mindre du har en meget stor ovn.

Læg en tortilla på hver plade, fordel 2 tsk. tomatpesto på hver tortilla og smør det helt ud til kanten i et tyndt lag. Pluk mozzarellaen i små stykker – du får altid det bedste smelteresultat, hvis du plukker mozzarellaen i stedet for at skære den – og fordel de små stykker på bundene. Ikke for meget, du skal nok ikke bruge det hele.

Pluk kødet i mindre strimler og fordel ovenpå osten. Hak de syltede pebre fint og drys dem ud over din lyn-pizza til sidst.

Sæt alle tre pizzaer i ovnen på samme tid og giv dem cirka 5 minutter. Byt rundt på pladerne og bag dem til de er gyldne, osten er smeltet og kanten begynder at blive mørk.

Imens lyn-pizzaerne bager, skyller du hjertesalaten godt. Pluk bladene af først, så bliver de lettere rene. Dup dem tørre i et rent viskestykke.

Pluk bladene i mindre stykker og læg dem til side.

Når pizzaerne er færdige fordeler du hjertesalaten på midten i en bunke. Dryp lidt olivenolie over og server pizzaerne med det samme.Lyn-pizza med pulled beefLækkert, let og lokkende 🙂

De har en skøn smag af saftigt pulled beef, skønne syrligt-søde pebre og den knasende, let-bitre hjertesalat giver lige denne enkle og hurtige pizza et lille løft, der gør den rigtig lækker. Tomatpestoen passer perfekt til den meget tynde bund og giver en god fyldig smag.

Disse lynpizzaer er også super gode til børnefamilierne, hvor det gerne må gå hurtigt, være sundt og let. Ofte vil børn ikke have de samme ting på deres pizza, som resten af familien og der passer denne pizza perfekt. De kan få deres yndlingstopping på og få deres helt egen pizza for dem selv 🙂  Tomatpesto er desuden at foretrække, fremfor tomatsauce, da det er mindre flydende og ikke væder bunden på samme måde, som en tomatsauce nogle gange kan gøre.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *