Pariserbøf de luxe

Pariserbøf de luxe

Print Friendly, PDF & Email

Pariserbøf er en skøn ret, der smager rigtig lækkert.

Ofte er der pariserbøf på frokost menuen ved mange danske restaurationer, og det er vel egentlig en dejlig dansk klassiker. Her i huset spiser vi den lige så gerne til aftensmad, da portionsstørrelsen kan varieres og den er perfekt til de dage, hvor det gerne må gå hurtigt, men hvor det også skal være lidt ekstra lækkert 🙂PariserbøfLækker pariserbøf med to slags brød, mums

Jeg laver altid pariserbøf med spejlæg i stedte for en rå æggeblomme – jeg kan sikkert sagtens spise en rå æggeblomme, men spejlægget smager bare SÅ godt til den lækre bøf, de syltede rødbeder, peberroden og alt det andet lækre tilbehør 🙂

Pariserbøf de luxe til 2 personer:

400 g oksefars med max 6% fedt

½ salatløg eller almindelig zittauerløg – rødløg vil også være fint

3 spsk. kapers

½ bøtte revet peberrod

2 dl rødbede i skiver

4 salatblade fra hjertesalat eller 2 romaine blade

2 store æg fra en glad og veltilpas høne

1-2 tykke skiver lyst brød

2 skiver rugbrød

2 spsk. rigtig smør af den gode slags

Jeg kalder den pariserbøf de luxe af to årsager; der er to slags brød og der er ret meget kød 😉

Del oksefarsen i to lige store portioner og ælt hver portion godt sammen. Jo bedre du ælter farsen sammen, jo bedre hænger din bøf sammen og jo bedre smager den.

Form to store flade bøffer, der har samme omfang som rugbrødsskiverne. Lad bøfferne ligge på skærebrættet og hvile, imens du gør tilbehøret klar på et andet skærebræt.

Pil og hak løget meget fint.

Kom madpapir eller bagepapir på dit skærebræt og skær rødbederne ud i små tern på papiret – på den måde undgår du at stå med et misfarvet skærebræt, som er umuligt at få rent igen.

Skyl salatbladene og dup dem tørre.

Skær brødet ud.

Sæt to stegepander over; bøfpanden skal have godt med varme og den anden skal stå på medium varme. Tænd også ovnen på 100 grader og sæt et lille fad derind.

Kom en klat smør og en sjat olivenolie på bøf panden og kom bøfferne på, når fedtstoffet er varmt. Steg dem jævnt på begge sider og krydr dem med havsalt og friskkværnet peber.

På den anden pande rister du rugbrødsskiverne – der skal ikke fedtstof på panden. Når rugbrødsskiverne er ristet, burde bøfferne også være nok. Jeg bruger Lagkagehusets lækre Chiarugbrød, der smager vidunderligt

Læg bøfferne i ovnen i det lille fad – så holder de sig varme, imens du laver resten klar.

Kom lidt smør på bøf panden og skru ned til medium varme. Kom de ristede rugbrødsskiver på bøfpanden og lad dem riste lidt i snasket fra bøfferne – bare kort, de skal bare have lidt smag og en suge en smule fedtstof.

Imens rugbrødet rister på bøfpanden, lægger du det andet brød på den anden pande og rister det. Når det er ristet, skal det bytte plads med rugbrødet, så du tager rugbrødet af bøfpanden og lægger det på et stykke køkkenrulle – så fjernes det overflødige fedtstof.

Rist derefter det lyse brød på bøfpanden med lidt ekstra smør – lad også dette ligge på et stykke køkkenrulle efter ristning.

Jeg tørrister brødet først og bagefter i fedtstoffet. Når jeg gør det i den rækkefølge, lukkes brødet en smule og suger derved ikke så meget fedtstof, som det ville have gjort, hvis jeg kun havde ristet det i bøfpanden.

Brødet skal kun ligge på køkkenrullen et kort øjeblik.

Imens det lyse brød efterrister på bøfpanden, kommer du lidt fedtstof på den tørre og stadig varme pande og steger to spejlæg derpå.

Nu er du ved at være klar til at anrette.

Læg de to skiver ristet rugbrød på to tallerkner. Kom salatbladene på og lad dem gerne ligge udover brødets kanter. Læg den varme bøf ovenpå salaten.

Drys rødbedetern og finthakket løg over bøfferne. Læg spejlæggene på bøfferne og top med revet peberrod og kapers.ParisebøfPariserbøf de luxe, mmmhhh

Skær det ristede lyse brød midtover og læg det ved siden af pariserbøffen – lækkert smørristet lyst brød er en rigtig synder og det smager vidunderligt sammen med en pariserbøf 🙂

Server pariserbøf de luxe med det samme med en iskold øl – ahh det er dejligt og det er dansk 😀

Du kan også erstatte rugbrødet med det lyse brød, og du kan også helt udelade det lyse brød – det kommer helt an på, hvad du er til 🙂PariserbøfSmukt og lækkert 🙂

Parsierbøf de luxe med to slags brød er en rigtig skøn klassiker, der smager himmelsk af mørt oksekød, syrlig-søde rødbeder, friske løg og skarp peberrod – alle smagssanser kommer på arbejde og det er en ren fornøjelse. En rigtig lækkerbisken, der får mundvandet til at løbe 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *