Barbecue burger

Print Friendly, PDF & Email

En rigtig herreret med bløde løg, hakkebøffer og barbecuemarinade – din bedre halvdel vil elske denne burger.barbecue burger

Begynd med barbecue marinaden:

½ dl brun farin

4 spsk. olivenolie

½ dl ketchup – jeg brugte Beauvais, det er min favorit, men det er jo en smagssag

1 fed presset hvidløg

2 spsk. æbleeddikke – hvidvinseddike kan også bruges

2 tsk. røget paprika – du skal bruge den røget paprika, den afrunder smagen og giver marinaden det sidste pift

Lidt friskkværnet peber

Rør alle ingredienserne sammen i en skål og sæt til side.

Nu kan du gå i gang med at klargøre løgene. Tag 2 mellemstore almindelig løg, pil dem og skær dem i 1 cm tykke skiver – du får cirka 4-5 skiver ud af hvert løg.

Fold et stykke stanniol på 30 x 50 cm dobbelt (30 x 25 cm), fold siderne op og kom lidt olivenolie midt på staniolen. Fordel løgskiverne på olien, krydr med salt, friskkværnet peber, lidt røget paprika og slut af med 1 spsk. flydende akaciehonning ovenpå løgene, jævnt fordelt. Luk staniolen lidt sammen, så der er lidt åbent i siderne, men ikke for meget – de små åbninger gør, at dine løg kan slippe lidt damp ud på grillen, men stadig bliver både stegt og dampet.Bløde løg

Nu til det vigtige – bøfferne 🙂

Beregn cirka 3-400 gram oksefars af god kvalitet og med så lavt fedtindhold som muligt, 3-7 % er klart at foretrække – det er lidt dyrere, men du har ikke så stort et svind i kødet, som du har med en mere fedtholdig variant. Denne mængde passer til 2 personer. Del farsen i to portioner og ælt begge portioner godt. Farsen skal æltes godt sammen, så skiller dine bøffer sig ikke, når du steger dem. Form dem til to bøffer og arbejde dem flade – de skal passe i omfanget med dine burgerboller, så de skal være ret flade. Krydr dem med lidt friskkværnet peber og smør lidt olivenolie ud på begge sider, så brænder de ikke fast på grillen. Sæt dem til side.

Pil 3 blade iceberg salat i grove stykker – normalt er jeg ikke den store iceberg fan, men den salat passer bare bedst i denne mande-burger. Skær 1 lækker solmoden tomat i fire tykke skiver og nu er du ved at være klar.

Smid pakken med løg på grillen – helst ikke over for direkte varme – læg låget på og lad dem hygge sig i 5-7 minutter. Tag bøfferne med ud til grillen, når løgene har hygget sig alene på den længe nok og læg bøfferne på grillen – de må gerne få direkte varme. Låg på igen. Efter et par minutter er bøfferne nok på den ene side, nu skal de vendes og så pensler du den allerede stegte side med din barbecuemarinade. 1 spsk. per side på bøffen passer perfekt – resten af marinaden kan du gemme til lidt kylling eller grisebasse, der skal grilles. Nu smider du også to store fuldkornsburgerboller på grillen – de skal heller ikke have direkte varme, så bliver de sorte, før de er færdige. Låg på igen – hent salaten, tomatskiverne, Beauvais ketchup og lidt Hellmanns mayonaise. Tag låget af grillen, vend bøfferne og pensl barbecuemarinade på den anden side, tag løgene af og vend bollerne. Låg på igen. Vent 1 minut og tag så låget af, flæk burgerbollerne og smør bollerne med lidt Hellmanns maoynaise, fordel salaten ovenpå, tomatskiverne og så en god grillet bøf ovenpå tomatskiverne, slut af med de lækre bløde løg og lidt ketchup. Toppen af bollen lægges over og værsgo – 2 stk. lækker mande-burger med barbecuemarinade.Barbecue burger


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *