Portobello svampe i variation

Portobello svampe i variation

Print Friendly, PDF & Email

Denne lækre efterårsret smager vidunderligt. Jeg har brugt et stykke røget dyrekølle til disse lækre portobello svampe i variationer på en bund af rucola. Det smager lækkert og opskriften skal da deles med dig 🙂Portobello svamp i variationerSkøn efterårsmad, mums

Til 2 personer til aftensmad skal du bruge:

500 g portobello svampe

2 fed hvidløg

½ rød chili

2 spsk. hvidvin

½ dl cremefine til madlavning eller fløde

2 håndfulde rucola

4 tsk. tomatpesto

1 håndfuld friskrevet parmesan

75-100 g røget dyrekølle eller svinemørbrad

Et par skiver godt brød

Tænd ovnen på 225 grader – i dag må du gerne bruge varmluft 🙂

Skyl rucolaen godt og slyng den tør i en salatslynge eller dup den tør i et rent viskestykke. Fordel den på to tallerkner.

Rens svampene med en børste – svampe må ikke skylles, så suger de væde og bliver smattede, når de steges.

Tag de to største svampe fra og fjern forsigtigt stokken. Fordel tomatpestoen i begge svampe og drys med parmesanosten.

Skær resten af svampene ud i grove stykker og læg til side. Pil og hak det ene fed hvidløg fint. Hak chilien fint. Du kan også bruge lidt mindre chili, hvis du ikke er til så stærk mad.

Sæt en stor stegepande over middel varme.

Del brødskiverne på midten, hvis de er meget store. Læg brød og de fyldte svampe på en bageplade med bagepapir og sæt dem i den varme ovn.

Kom de hakkede svampe på den varme pande og lad dem steg nogle minutter. Tilsæt en god klat smør af den gode slags sammen med hvidløget og chilien. Lad det stege lidt.

Hæld hvidvinen ved og lad det koge ind. Tilsæt til sidst cremefine eller fløde og lad svampene suge den skønne tykke væske. Skru ned for varmen og lad svampene stå og hygge sig.

Tag de nu ristede brødskiver og gyldent gratinerede svampe ud af ovnen. Pil det sidste fed hvidløg og flæk det på langs. Gnid brødskiverne med hvidløget og smør lidt godt smør på bagefter.

Læg skiver af røget dyrekølle eller røget svinemørbrad på rucolaen, læg den fyldte portobello svamp ved siden af og kom til sidst de cremede og lækre svampestykker på tallerknen. Server med dit hjemmelavede hvidløgsbrød og nyd denne lette og lækre efterårsret med et glas godt rødvin til 🙂Portobello svamp i variationerGod mad og god vin 🙂

Rucolaen giver en skøn friskhed og en smule bitterhed til de søde og fyldige svampe. Tomatpestoen giver et dejligt modspil til den gratinerede svamp og komplimenterer svampecremen perfekt. Det røgede kød løfter hele retten til en smuk treenighed af skønne efterårssmage og du kan næsten høre englene synge 🙂 Dette er en skøn efterårsret, som jeg kun kan anbefale dig at prøve. Portobello svamp i variationerSmukke efterårsfarver 🙂

Du kan bruge samme mængde til forret til 4 personer i stedet for hovedret til 2. Dog skal du bruge 4 gratinerede og fyldte svampe i stedet for så og derfor vil det være nødvendigt at tilføje lidt ekstra svampe til svampecremen – her kan du sagtens bruge Karl Johan svampe som supplement.Portobello svamp i variationerMums 🙂

Retten kan også laves med kantareller eller markchampignon.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *