Lammemørbrad

Print Friendly, PDF & Email

Hvidløgskrydret lammemørbrad er en himmerigs mundfuld. Det smager ikke af uld, som mange fejlagtigt tror. Jeg kan rigtig godt lide lam, bare ikke med bi-smagen af våd uld. Det er derfor jeg vælger lammemørbrad, når jeg skal lave lam. Det kan være lidt svært at opdrive i supermarkederne udenfor påsken, men spørg din slagter, om han kan skaffe det hjem. Du kan nogle gange være heldig. Lammefilet kan sådan set også bruges.Lammemørbrad

Til to personer, som en lille hovedret:

2 stk lammemørbrad, min 175 g i alt

2-3 fed presset hvidløg

1 tsk herbes de provence krydderi

1 tsk citronsaft

1 spsk olivenolie

Rør de pressede fed hvidløg sammen med krydderierne, citronsaften og olien og gnid mørbradene godt ind i blandingen. Lad det ligge og trække smag i mindst 15 min, men ikke længere tid end en halv time. Ligger det meget længere, overdøver smagen af hvidløg smagen af kødet.

Varm en stegepande op, hæld en spsk olivenolie på og tilsæt ½ spsk smør. Lad det bruse op og læg mørbradene på. Brun dem godt af på alle flader og skru ned for varmen. De skal ikke stege mere end 10 minutter. Tag kødet af panden og læg det på et skærebræt i fem min, så kødsaften trænger tilbage i kødet og gør det saftigt.

Skærer du kødet med det samme, løber al den gode smag og saft ud og det er synd og skam.

Skær kødet i skrå skiver på ca. en cm og server med tzatiki og forårssalat med katofler.

 

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *