Stegt flæsk

Print Friendly, PDF & Email

Endnu en old-school klassiker. Det er en rigtig herre ret, som de fleste mænd er helt vilde med. Det er en af kærestens yndlingsretter, og derfor skal den selvfølgelig også med 🙂

Til 1 meget sulten person skal du bruge:

500 g stegeflæsk (brystflæsk) i skiver. Jo tykkere skiver, jo bedre. Skiverne skal bankes flade, derfor skal de ikke være for tynde.

Salt og friskkværnet peber.

Mængden af flæsk virker voldsom stor til 1 person, men flæsk er ofte ret fedtholdigt, og der er derfor et forholdsvis stort svind i mængden, når kødet er tilberedt.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade og fold et ekstra stykke og læg på et skærebræt. Læg tre skiver flæsk imellem det dobbelte bagepapir og bank dem flade med en knyttet hånd. Det er super godt til aggressioner, hvis du er lidt irriteret eller bare trænger til at slå på noget 🙂

Læg dem på bagepladen og fortsæt samme fremgangsmåde med alt flæsket, indtil alt er banket og klar til at komme i ovnen. Krydr godt med friskkværnet peber og havsalt.Stegt flæsk

Sæt bagepladen midt i ovnen og lad dem stege i ca. 20 minutter på den ene side. Tag pladen ud, vend flæsket og krydr dem igen med friskkværnet peber og havsalt. Ind i ovnen igen i ca. 20 minutter. Det kan være, at flæsket skal have en time for at blive helt sprødt. Det skal være sprødt og brunt, ikke slattent og lyst.Stegt flæsk

Server med nye kartofler, persillesovs og hjemmelavet agurkesalat. Din mand, kæreste, far og børn vil elske dig for at lave denne klassiker til dem 🙂Stegt flæsk


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *