Vietnamesiske forårsruller – med rispapir

Print Friendly, PDF & Email

Friske forårsruller aka vietnamesiske forårsruller er et kæmpe hit her i huset 😀

Til 3 personer til hovedret skal du bruge:

12 stykker rispapir – det passer cirka med en pakke på 130 g.

3 friske gulerødder

2 forårsløg

½ bakke baby spirer

½ agurk

1/4 spidskål

100 g rest af kyllingekød eller rejer

Hoisin sauce

Sød chilisauce

1 stk. frisk ingefær på størrelse med en tommeltot

1 fed hvidløg

Saft af 1 lime

Olivenolie

Skræl og riv ingefæren ned i en mindre skål. Pil hvidløgsfeddet og riv også det ned i skålen. Kom limesaft og olivenolie – lidt mere olie, end limesaft – ned i skålen og rør det godts ammen. Pluk kyllingekødet i mindre stykker eller hak rejerne fint. Kom kylling eller rejer i en skål og hæld ingefær-lime-hvidløgsmarinaden over og vend det godt sammen. Sæt til side.

Skræl gulerødderne og skær dem i julienne i 3 cm længde. Halver agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær også agurken i julienne i samme længde som gulerødderne.

Rens forårsløgene og skær dem i tynde strimler, altså julienne, samme længde som gulerødder og agurk.

Skyl kålen og tør den godt. Snit den meget fint i tynde strimler.

Skyl babyspirerne rigtig, rigtig godt – der kan sidde små sten i dem og det gøre virkelig ondt at tygge ned i sådan en djævel.

Find en stor skål frem og kom godt med koldt vand i. Skålen skal have et større omfang end dit rispapir.

Find et rent viskestykke frem og læg det ved siden af skålen.

Læg forsigtigt et ark rispapir ned i skålen med det kolde vand og lad det ligge der i 30 sekunder. Det virker stadig stift, når du tager det op, men det ændrer sig. Læg forsigtigt dit våde rispapir på viskestykket og voila – nu er det blødt og medgørligt 🙂

Fordel lidt af alle grønsagerne lidt ind mod midten af rispapiret, kom lidt kylling eller rejer på. Fold rispapiret ind over fyldet, kun fra den ene side, så fyldet er dækket af rispapir på én side, men det skal stadig stå åben i den modsatte side og enderne. Fold nu begge ender ind over fyldet og fold/vend/rul rispapiret ind over resten af forårsrullen. Sådan laver man en forårsrulle.Vietnamesiske forårsrullerForårsruller i forskellige tykkelser – første forsøg er altid svært 😉

De første par stykker tager altid lidt tid, lige indtil det sidder i fingrene, men du får lynhurtig styr på det 🙂

Lav de sidste 11 forårsruller på samme måde. Opbevar dem på køl til de skal spises. 

Når de lækre friske forårsruller skal spises, hælder du lidt hoisin sauce og lidt sød chilisauce op i et par skåle. Dyp forårsrullerne heri og nyd en smagseksplosion udover det sædvanlige 🙂Forårsruller af rispapirForårsruller af rispapir med lækkert frisk fyld, mums 🙂

Hoisin saucen har en skøn smag af ristet sesam og den passer fortrinligt til de sprøde grønsager og det lækre kylling. Chilisaucen giver et dejligt skarpt modspil til det lidt søde rispapir og det friske fyld. Begge saucer er et hit til friske forårsruller. 

Vietnamesiske forårsruller er en skøn spise. Let, lækkert, dejligt frisk og det smager vidunderligt.

Friske forårsruller eller vietnamesiske forårsruller, som de jo også hedder, er perfekte til et let aftensmåltid, en dejlig frisk frokost eller som en snack til en gæstemiddag med asiatisk tema 🙂

Jeg har beregnet cirka 4 friske forårsruller per person. Fyldet kan varieres i det uendelige, så du kan bruge stort set alt 🙂


4 thoughts on “Vietnamesiske forårsruller – med rispapir”

    • Kære Erik,

      Nej, vietnamesiske forårsruller serveres som de er 🙂 Man kan vel egentlig kalde det en rå forårsrulle med friske, sprøde grøntsager.

      Kh Helene

    • Kære Annet,

      Jeg tror desværre ikke, at de er så gode efter en tur i fryseren. Både rispapir og grøntsager i den ‘rå’ form er ikke fryseegnede. Ideen er ellers rigtig god. Du kan evt. prøve med et par stykker og så se resultatet 🙂 Giv mig endelig en tilbagemeldning, hvis du afprøver det.

      Kh Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.