Kofta med kylling

Kofta med kylling

Print Friendly, PDF & Email

Kofta med kylling eller kyllinge kofta er en nem lille ret, der smager skønt og, afhængig af tilbehøret, er ret sund. Det kan være tiltrængt ovenpå en ferie eller en weekend med lidt for meget god mad, lidt for meget vin og lidt for meget chokolade…. 😉Kofta med kyllingSprøde og krydrede basser

Kofta laves oftest med lammekød, men et par dårlige eller uheldige oplevelser med lammefars har resulteret i en skræk for stegt våd uld, derfor har jeg brugt kyllingefars til disse små lækre koftaer 🙂 Kyllingefars eller oksefars er dog også brugt i koftaer fra Indien og Pakistan, så helt ved siden af, er det ikke.

Til 8 aflange og skønne krydrede koftaer skal du bruge:

450 g kyllingefars

2 tsk. herbes de provence krydderi

½ tsk. citronpeber eller almindelig kværnet sort peber

1½ tsk. fint salt

½ rød chili

3 fed hvidløg

Evt. ½ spsk. hvedemel, hvis din fars virker for vådKofta med kyllingSkøn kofta med tzatziki og salat

Hak chilien fint og pres hvidløgsfeddene. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og brug klør fem til at ælte farsen godt sammen med. Lad farsen hvile ½ time, inden du former og steger de skønne koftaer.

Form farsen til 8 aflange og buttede frikadeller/kødboller. Varm en pande godt op med en sjat olivenolie og en klat god smør. Steg koftaerne, indtil de er sprøde og gyldne på alle sider. Kofta med kyllingLækre koftaer med kylling, sundt og velsmagende

Server koftaerne i lune pitabrød med salat, solmodne tomater, forårsløg og en god klat hjemmelavet tzatziki med masser af hvidløg i, uuhhmmm 🙂

1½ kofta passer til 1 stort pitabrød, så du har i denne portion, nok koftaer til 4-5 personer. Kofta med kyllingKofta klædt i tzatziki, mmmhhh

Du kan også afkøle koftaerne og spise dem kolde på en skive rugbrød eller halvere dem på langs, og stege dem, igen, på panden, så de bliver sprøde og varme endnu en gang. Jeg brugte halvdelen af mine koftaer til en skøn salat, som du får opskriften på senere på ugen og den anden halvdel blev halveret, stegt igen og serveret i pitabrød, herligt 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.