Kartoffelmos i ovn med kylling

Print Friendly, PDF & Email

Det her er rigtig comfort food. En rigtig hyggeret perfekt til regnvejrsdage eller dage, hvor du bare trænger til lidt godt for sjælen.

Det er en super lækker og mættende ret, der smager rigtig uartigt, men egentlig slet ikke er så uartig alligevel.Kartoffel-sellerimos i fad

Til 3 personer skal du bruge:

300 g stegt kyllingekød – gerne en rest fra en lækker langtidsstegt kylling

1 portion kartoffel-sellerimos af 1 stor bagekartoffel og 1/4 knoldselleri, lavet som en god gammeldags blød kartoffelmos

½ squash – har du ikke en halv til at ligge, kan du sagtens bruge en hel

1 porre

1 løg

Smør og rasp til formen

Tænd for ovnen på 200 grader. Pil og hak løget fint. Skær bund og lidt af den grønne top af porren og rens den godt for jord og snavs, skær den i tynde ringe. Skyl squashen og skær enden af den. Skær squashen i tynde stave. Sæt en stegepande over og kom lidt olie på, når panden er varm tilsætter du løget og lader det stege et par minutter til det er klaret. Tilsæt porren og lad den stege med et par minutter. Kom squashen på panden og krydr med lidt friskkværnet peber og lidt havsalt. Lad grønsagerne stege nogle minutter mens du gør dit fad klart.Kartoffel-sellerimos i fad

Skønne efterårsgrønsager i flotte farver

Tag en høj souffle/gratinskål og smør den godt med smør. Drys rasp i bunden og helt op ad siderne. Sæt skålen til side. Findel din kyllingerest i mindre stykker og kom dem i en skål. Når grønsagerne er stegt, kommes de i skålen og vendes rundt med kyllingestykkerne. Kartoffel-sellerimos i fad

Kylling og grønsager i skøn forening

Når det hele er blandet godt sammen, kommer du blandingen ned i din smurte skål og trykker det let sammen, så det hele kan være der. Ovenpå kyllinge- og grønsagsblandingen kommer du din rest af kartoffel-sellerimos og til sidst drysser du en smule rasp på toppen og fordeler et par smørklatter ovenpå raspen.

Bag kartoffelmos-kyllingegratinen i ovnen i 30-40 minutter, indtil den er let gylden på toppen. Mosen hæver lidt op under bagningen, så du skal nok lægge et stykke bagepapir under skålen, så du ikke får mos og væde fra retten i hele ovnen.Kartoffelsellerimos i fad

Lækker skål fyldt med delikate overraskelser

For at få lidt ekstra grønt til, kan du dampe nogle lækre ærter til. Retten kan sagtens spises uden, men de giver et dejligt sødt pift til retten.Kartoffel-sellerimos i fad

Kartoffel-sellerimos i fad med kylling i skøn forening med søde og sprøde ærter

Server kartoffel-selleri-kyllingeretten rygende varm og nyd den i dit yndlingshjørne i sofaen 🙂 Det er ren comfort food. Mosen er blød og dog lidt sprød på toppen, den smelter simpelthen sammen med blandingen af kylling og grønsager og smager himmelsk. Den er lidt sød og cremet i smag og konsistens, men slet ikke på nogen grim måde. Jeg kan kun anbefale dig at prøve den – den er rigtig lækker og husk, at det kommer fra en, der ikke er fan af mos, så du kan være sikker på, at den er god 😉Kartoffel-sellerimos i fad


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *