Cannelloni med kylling og spinat

Print Friendly, PDF & Email

Denne ret er en ren hygge ret, der ikke kræver de store forberedelser. Den er god at lave, når du har en rest kylling tilovers.

Den er super lette at lave og selv de spinat forskrækkede kan spise den. Cannellonien får en blød, cremet konsistens og den smule bid som chilien i tomatsaucen giver, er perfekt til denne lækre hygge ret 🙂Cannlloni med kylling og spinatLækre cannelloni med cremet fyld, mums

Den er perfekt til en travl hverdagsaften og når du har en rest kylling tilovers. Det kan jo være en rest ovnstegt kylling, der ikke blev brugt til den cremede kyllingesuppe.

Til 3 personer skal du bruge:

12-15 cannelloni rør – du kan alternativt bruge friske lasagneplader, som du folder til rør og fylder

2 løg – zittauerløg er fine

2 fed hvidløg

250 g frossen spinat – gerne den hakkede variant

2 spsk. hvedemel

2 spsk. dijonsennep

2 dl milda

2 tsk. tørret basilikum

1/3 rød chili

1 dåse flåede og gerne hakkede tomater

2 tsk. rørsukker

½ pose revet cheddarost

75 g færdigstegt kylling – gerne en rest

Tænd ovnen på 200 grader.

Pil løgene og hak det ene fint. Kom olivenolie i en stor gryde og tænd for medium varme. Når gryden er varm, tilsætter du løget og svitser det i cirka 5 minutter. Det må ikke blive brunt.
Tilsæt den frosne tomat og lad den simre sammen med løget, indtil den er tøet op.

Hak imens det andet løg fint og hak også hvidløg og chili fint. Læg alle tre dele til side.

Nu burde spinaten være tøet op. Krydr den godt med havsalt, friskkværnet peber og 1 tsk. tørret basilikum. Den skal have en del af både salt og peber, da spinat simpelthen suger smag til sig og i sig selv ikke smager af så meget.

Tilsæt hvedemelet og rør godt rundt. Kom sennep i og rør igen. Tilsæt miladen en smule ad gangen og rør godt. Du skal ende med en cremet og lækker spinatsauce, som ikke er for tynd i konsistensen. Smag spinaten til – den skal måske have mere sennep, salt og peber. Fjern gryden fra varmen.
Pluk kyllingekødet i små strimler og tilsæt det til spinaten. Kom halvdelen af osten i og rør blandingen godt sammen. Hæld spinatblandingen over i en dyb tallerken, så det kan køle af.

Skyl gryden ren og sæt den over varmen igen. Kom en god sjat olivenolie i og tilsæt løg, hvidløg og chili. Lad det svitse et par minutter. Kom de flåede tomater i og lad det koge op. Tilsæt 1 tsk. tørret basilikum, rørsukker og smag til med havsalt og friskkværnet peber. Kom en smule vand i den tomme dåse og hæld det ned til tomatsaucen.

Lad saucen simre i 5 minutter.

Imens saucen simrer, laver du dine cannelloni færdig. Kom lidt olivenolie i bunden af et ildfast fad, cirka 25×30 cm. Hæld spinatfyldet i en frostpose, klip et hul i det ene hjørne og pres fyldet i et cannelloni rør ad gangen. Det er lettest at sætte røret på højkant i fadet, holde ved det med den ene hånd og fylde med den anden – jeg takker kæresten for tippet. Læg forsigtigt røret ned, så fyldet ikke falder ud. Fortsæt indtil du har brugt alt fyldet. Rørene skal ligge tæt. Fordel den varme tomatsauce over cannellonierne og top med det sidste ost.

Bag retten i ovnen i 25 minutter – hold øje med at osten ikke branker. Du kan eventuelt ligge lidt stanniol over til sidst.

Server cannellonierne rygende varm med en lækker grøn salat til. De smager sublimt godt – cremede, lækre, runde i smagen med en skøn skarphed fra chilien. Det er ren comfort food. Har du bare lyst til den uden salat, så gør det – lev livet farligt og drop det grønne tilbehør denne ene gang 😀 Benene op i sofaen og nyd denne lækre hygge ret, der garanteret gør dig i godt humør 🙂Cannelloni med kylling og spinat


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *