Tigerrejer med chili og hvidløg

Print Friendly, PDF & Email

En rigtig lækker ret, der kan bruges både som forret, til frokost eller som aftensmad. Vi spiser den ofte om sommeren, så laver vi rejerne på grillen – vi har en gasgrill (ikke med min gode vilje), men den er hurtig at varme op på en hverdagsaften og så er det lettere at lave rejerne på den end i ovnen.

IMG_1637

Til 2 personer til hovedret eller til 4 personer til forret:

300 g frosne tigerrejer – om du bruger kogte eller rå, er op til dig selv – jeg bruger oftest kogte

3 fed finthakket hvidløg

½ rød finthakket chili, med kerne og hele moletjavsen

1 bundt finthakket persille

saften af 1-2 lime

Maldon havsalt

Olivenolie

Tænd ovnen på 200 grader.

Læg rejerne i et ildfast fad eller en foliebakke, de behøver ikke være optøet. Bland hvidløg, chili og persille i en skål, tilsæt saften af en lime og ca. ½ dl olivenolie. Tilsæt en tsk maldonsalt. Rør marinaden sammen og smag på den. Den skal være stærk, syrlig og lidt salt. Mangler den syre, så tilsætter du mere limesaft. Der skal være en del væske – ca 1-1½ dl i alt.

Hæld marinaden over rejerne, vend rundt så marinaden fordeles godt over rejerne og lad det trække en halv times tid. Imens kan du lave en lækker avocadosalat til.

Rejerne skal have 10, hvis de er kogte. Hvis du bruger rå rejer, skal de have ca. 15-20 min.

Server rejerne rygende varme  med godt brød til og en god salat. Er det til en forret, skal mængden af slat ikke være så stor.

Det smager himmelsk og er rigtig sundt 🙂


4 thoughts on “Tigerrejer med chili og hvidløg”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *