Salat med stenbiderrogn

Salat med stenbiderrogn

Print Friendly, PDF & Email

Salat med nye kartofler, grønne asparges og stenbiderrogn er en rigtig forårssalat med skønne spæde grønsager og Danmarks svar på kaviar; stenbiderrognen. Stenbiderrogn er en herlig forårsbebuder, og den er i højsæson fra februar til april. Stenbiderrogn har en smuk lyserød farve og en skøn ren smag af hav og frisk luft 🙂Salat med stenbiderrognSmuk forårssalat

Du kan købe stenbiderrogn ved din fiskehandler og hvis du ikke selv har mod på at rense det, kan du bede fiskehandleren om at gøre det. Dog er rensning af stenbiderrogn utrolig nemt; kom de urensede stenbiderrogn op i en stor skål med koldt vand, pisk godt rundt i rognen med et piskeris og alle hinderne vil sætte sig fast på piskeriset. Rens piskeriset og gentag et par gange. Dræn rognen i en si og gentag med en ny frisk portion koldt vand – gør dette 3 gange og dræn til sidst rognen i minimum ½ time på køl, så vandet løber fra. Du skal altså piske, rense to-tre gange, dræne, nyt vand, piske, rense, dræne og så videre.StenbiderrognLysende og skøn; renset stenbiderrogn klar til brug – lækkert 😀

Forårssalaten kan sagtens serveres til weekendens gæster, hvad enten det er frokost gæster eller middags gæster.

Serveret til frokost kan du supplere den lækre salat med lidt godt ost som en lille efterret, eventuelt sammen med lidt af sæsonens skønne frugter 🙂

Hvis du serverer denne dejlige salat som hovedret for dine middagsgæster, kan du sagtens lave en god tre retters menu; en lille let forret, f.eks. laksepaté til forret, forårssalaten til hovedret og måske en chokolademousse til dessert – lækker og let gæstemenu, som dine gæster og du selv vil sætte stor pris på 🙂Salat med stenbiderrognStenbiderrogn med smilende æg og forårsgrønsager, mmmhhh

Til denne skønne forårssalat, der i øvrigt mætter rigtig godt, skal du bruge:

200 g rensede stenbiderrogn

250 g rensede og kogte nye kartofler skåret i grove tern

½ bundt dampede grønne asparges

2 hjertesalat hoveder, delt i blade – skyllet og tørret godt

3 store æg fra en glad høne – kogt til de er smilende, cirka 7 minutter

½ bundt dild blendet med ½ dl olivenolie, smagt til med lidt havsalt og friskkværnet peber

½ bakke karse

Ristet rugbrød som tilbehør

Pluk salaten i grove stykker og fordel den lagvis med nye kartofler og de grønne asparges i mindre stykker på store pæne tallerkner.

Dræn den blendede dild olie igennem en si, så du kun har den smukke kermit-grønne olie tilbage.

Rist rugbrødsskiverne – en skiver per person er passende.

Pil æggene og del dem i halve. Fordel 3 halve æg ovenpå hver salaten.Salat med stenbiderrognSmukt smilende æg med blød blomme og druknende karse….

Drys stenbiderrognen med en smule fint salt, lidt friskkværnet peber og et par dråber citron- eller limesaft.

Put den skønne lyserøde stenbiderrogn på salaten i tilfældige klatter rundt omkring.Salat med stenbiderrognLyserød stenbiderrogn fyldt med ren og lækker smag

Dryp den grønne dildolie over salaten og de to slags æg. Slut af med karsen, der fungerer både som pynt og som bitter smagsgiver til den milde salat.

Server den smukke salat med det ristede rugbrød og nyd en himmerigs mundfuld. Salaten er fantastisk lækker i både smag og udseende. Dine sanser kommer på overarbejde og du vil elske denne salat.

Alle de skønne ingredienser i salaten smager fortrinligt alene, men når du smager på alle elementerne sammen, opnår du den fuldendte kombination af enkle, rene råvarer, der sender dine smagsløg i syvende himmel.Salat med stenbiderrognFlot forårssalat med lækre ingredienser, mums

De sprøde salatblades milde smag passer perfekt til de skønne lyserøde perler af stenbiderrogn, der popper i munden som små bomber af renhed og hav. Den bløde mørkegule blomme fra de smilende æg klæber til de små dampede aspargesbidder og sammen med det knasende sprøde rugbrød og de dejlige nye kartofler fuldendes denne smagsoplevelse og du er simpelthen bare lykkelig 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *