Ovnstegt laks med cremet spinat

Print Friendly, PDF & Email

Denne lækre opskrift på en skøn ovnstegt laks med cremet spinat og ovnstegte gulerødder er sund og nærende. Ydermere er den hurtig at lave.Ovnstegt laks med spinatDelikat og farvestrålende 🙂

Laks er ikke den billigste spise, men du kan være heldig at finde et godt tilbud på en fersk lakseside og så skal du slå til. Køb den, del den eventuelt i to og kom den ene halvdel i fryseren. Den anden halvdel bruger du til denne opskrift, der giver aftensmad til 2 dage til 2 personer.

Jeg køber altid fersk laks og ikke frosset laks. Jeg synes, at den ferske laks har en bedre smag og struktur. Men det er nok en smagssag.

Mængden af laks til 2 personer til 2 dage i denne opskrift er ikke overvældende stor, men det er, fordi jeg har lagt vægt på, at det skal være gulerødder og den cremede spinat, der er hovedingredienserne og det er derfor dem, du skal spise dig mæt i. Ikke laksen. Gulerødder og spinat er meget billige råvarer, specielt fordi du får en relativ stor mængde for ikke ret mange penge. 900 g frosset spinat koster en rund 10’er og 1 kilo gulerødder kan fåes til en flad 5’er.

Til 2 personer skal du bruge:

450 g fersk lakseside

2 spsk. olie fra et glas soltørret tomat, alternativt kan du bruge olivenolie

Lidt havsalt og friskkværnet peber

8 mellemstore gulerødder

Lidt tørret timian

Akaciehonning efter smag

Havsalt og friskkværnet peber

Tænd ovnen på 200 grader. Skræl gulerødderne og del dem en gang på hver led, så du ender med fire halve ud af 1 gulerod. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys lidt timian, havsalt og friskkværnet peber over. Dryp lidt akaciehonning over gulerødderne til sidst. Gulerødder, honning og timian er et perfekt match.

Sæt gulerødderne i ovnen. De skal bage i cirka 25-30 minutter, afhængig af tykkelsen.

Skyl laksen under den kolde hane og skrab de største og værste skæl væk med en skarp kniv. Dup laksen tør med lidt køkkenrulle. Læg den i et lille ovnfast fad. Dryp den lækre, krydrede olie fra de soltørrede tomater over laksen – kun på kødsiden. Skindsiden skal vende nedad. Krydr med lidt havsalt og friskkværnet peber. Sæt laksen ind ved siden af gulerødderne. Laksen skal bage i 20-22 minutter.

Imens laks og gulerødder er i ovnen, begynder du på den sunde og nærende spinat. Jeg har faktisk brugt opskriften på mit spinatfyld fra mine cannelloni med spinat og kylling og blot tilføjet lidt muskatnød som ekstra krydderi. Opskriften på den cremede spinat, kan du finder her 🙂

Når laksen er bagt færdig, skal den lige hvile et par minutter, inden du skiller det smukke lyse kød forsigtigt i flager med en gaffel.Laks med spinatSmukke farver og fantastisk smag

Gem halvdelen af laksen til en anden dag. Du kan bruge resten af laksen i en lækker salat med laks eller en god og mættende tærte 🙂

Du skal altså kun beregne cirka 120 g laks per person til denne ret.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *