Omelet med spinat og røget laks

Omelet med spinat og røget laks

Print Friendly, PDF & Email

Jeg har altid haft en forkærlighed for omelet; der er uanede muligheder for variation, det er mættende og så er det hurtigt at lave. Omelet med spinat og røget laks er dog en af mine nyeste varianter, og den smager vidunderligt 🙂Omelet med spinat og laksFarvestrålende middag

Omelet med spinat og laks er også en skøn forårsbebuder med solgule æg, dybgrøn spinat og den rosa varmrøget laks, der putte spå toppen af omeletten lige inden servering, mmmhhh. En smuk farvepalet, der lokker smilet frem 🙂

Jeg serverer altid godt groft rugbrød til mine omeletter, det øger mætheden og giver et dejligt bid til den skønne gule sag.Omelet med spinat og laksRosa laks kæler for den gule bund

Til 3-4 personer skal du bruge:

6 store æg fra en glad høne

2½ dl mælk fra en meget sød ko

1 spsk. hvedemel

75 g Buko grøn pikant

Friskkværnet peber

75 g frisk spinat

1 bundt forårsløg

100 g varmrøget laks – min favorit er med peber

1 bakke karse

8 cherry tomater af god kvalitet

Olivenolie og lidt godt smør til panden.

Pisk æg, mælk, hvedemel, Buko og friskkværnet peber sammen i en skål. Sæt skålen til side.

Rens forårsløgene – behold så meget af den grønne del, som muligt. Snit forårsløgene fint og tag den grønne del fra til pynt.

Skyl spinaten godt og slyng den tør i en salatslynge eller dup den tør i et rent viskestykke. Hak spinaten meget groft.

Kom lidt olivenolie og smør på en pande, der kan sættes i en varm ovn – hvis du ikke har en pande, der kan bruges i ovnen, så kan du også lave omeletten på blusset, det tager bare lidt længere tid, men fortvivl ikke – det kan stadig lade sig gøre at lave denne lækkerbisken 🙂

Varm fedtstoffet og panden op, kværn lidt peber ned i det varme fedtstof og tilsæt den lyse finthakkede del af forårsløgene. Sauter løgene indtil de er klare. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen. Det går hurtigt og spinaten skal ikke have alt for meget – max 1 minut.Omelet med spinat og laksSmå oaser af spinat og forårsløg gemmer sig i den gule bund, mmmhhh

Læg forårsløgene og spinaten på en tallerken. Tilsæt lidt mere olivenolie og smør til den varme pande og hæld halvdelen af æggemassen ud på panden, skru ned for varmen til lidt under medium. Lad æggemassen stivne næsten helt og fordel så det smukke grønne spinat-forårsløgsfyld i små klatter rundt på den skønne gule æggemasse. Hæld resten af æggemassen over og sæt panden i en 200 grader varm ovn.

Hvis din pande ikke kan gå i ovnen, kan du dække den med et låg og du kan også lade den stå uden et låg. Den skal lige så stille stege/stivne, indtil æggemassen på toppen ikke længere løber. det tager cirka 30 minutter.

I ovnen skal omeletten have cirka 15 minutter, indtil den er let gylden på toppen.

Imens omeletten bager/steger, skyller og halver du tomaterne. Pluk den varmrøgede laks i små stykker og klip karsen af rodnettet.Omelet med spinat og laks

Lækkert, nærende og mættende, mums

Top den varme og smukke omelet med de halve tomater – gerne skæresiden ned, så suger tomaterne af omelettens varme og bliver skønne dybe i smagen – den plukkede laks, det grønne fra forårsløgene og til slut det smukke mørkegrønne karse med den milde sennepssmag.

Server omeletten med det samme og gerne med ristet rugbrød til. Når du rister rugbrødet træder der en helt anden og meget mere kompleks smag frem i vores danske klassiker; dyrligheden og dybden bliver mere intens og alligevel smager det let sødt – perfekt til en skøn omelet.

Omeletten har ikke fået salt og det er heller ikke nødvendigt; Buko osten tilfører en smule salt, men den varmrøgede laks gør salt overflødigt.

Jeg bruger generelt aldrig salt, når jeg laver omelet eller røræg, da min erfaring har vist at saltet får min æggemasse til at væske, og det er altid et dårligt tegn.Omelet med spinat og laksOmelet, der er en konge værdig 🙂

Omeletten er smuk solgul og let gylden på toppen og midt i det gule landskab er der gemt små mørkegrønne milde oaser af spinat og forårsløg, der giver en fantastisk dybde til omeletten. Den varmrøgede laks kæler for både æggene og spinatens skønne milde smag og sammen bliver de en smuk smagsmæssig treenighed, der fuldender omeletten sammen med de smukke bomber af røde tomater. Karsen tilfører en smule sennepsagtig bitterhed, der passer utrolig godt til den milde omelet og du sidder med et glad smil på læben, når du spiser denne dejlige omelet 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.