Tunsalat

Tunsalat

Print Friendly, PDF & Email

Jeg har en svaghed for cremede salater, både tun og hønsesalat. Dog er jeg ikke stor fan af købe varianter af disse, hverken delikatesse varianterne eller de masse fremstillede slyngler.

Tværtimod er jeg vild med den hjemmelavede variant og hjemmelavet tunsalat er noget af det bedste jeg ved. Den smager lækkert på en skive rugbrød, i en sandwich, som en lille forret på lidt salat eller som en del af en stor salattallerken med æg og rejer mmmhhh 🙂tunsalatLækker hjemmelavet tunsalat fyldt med god smag

Til 1 stor portion skal du bruge:

2 dåser bæredygtig tun i vand

1/3 rød peber

1/3 rødløg

½ dåse majs

4 spsk. skyr

2 spsk. god mayonnaise, gerne hjemmelavet

Saft af ½ lime

Havsalt og friskkværnet peber 

Dræn vandet fra tunen og kom den i en skål. Findel tunen godt med en gaffel. Krydr med salt, peber og limesaft.

Skær løg og peberfrugt i millimeter små tern; hvis du ikke er så god til sådan noget pillearbejde, kan du putte grønsagerne i en minihakker og hakke dem fint på den måde. Jeg hakker altid peber og løg til tunsalt super fint, da der ikke er nogen, der kan lide at få store stykker af disse to i munden i denne sammenhæng.

Kom de finthakkede grønsager og majsen op til tunen og rør det godt sammen.

Tilsæt skyr og mayonnaise og rør igen sammen.

Dæk skålen til og sæt den i køleskabet i ½ time, så den kan trække smag.

Server den lækre tunsalat på en skive groft brød med cornichoner og små tomater til – det smager super lækkert. Cornichonerne giver et dejligt syrligt modspil til den cremede tun og tomaterne hører bare til.

Tunsalaten er cremet og blød med små perler af sprødhed fra de smukke gule majs, peberfrugten og løget kan lige anes og det er lige præcis sådan en god tunsalat skal være. Skyren giver en god syrlighed til salaten, der bliver afrundet af den delikate mayonnaise, der med sin dybde fuldender denne skønne salat.

TunsalatTunsalat i godt selskab 🙂

Denne tunsalat mætter rigtig godt og både børn og voksne er vilde med den. Den kan fint holde sig i køleskabet i cirka fire dage, så den passer perfekt som supplement til en uges madpakker 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *