Lakserilette

Lakserilette

Print Friendly, PDF & Email

Denne lakserilette er perfekt til luksus madkurven eller til den gode sommerfrokost hjemme i haven i træernes skygge 🙂LakseriletteSkøn og delikat lakserilette, mmmhhh

Til 6 personer til frokost skal du bruge:

200 g varmrøget laks, gerne med peber

2 spsk. skyr

2½ spsk. mayonnaise

1 bundt dild

1 tsk. dijon sennep

Pil skindet af laksen og bræk laksen i små stykker i en skål. Tilsæt skyr og mayonnaise og rør det godt sammen. Kom senneppen i og rør den godt ind i laksen.

Skyl dilden og klip den i små stykker ned i skålen med lakseblandingen. Rør det godt sammen og smag til. Du kan tilsætte lidt salt, hvis du synes, at den mangler, men jeg synes, at den skønne, rene smag af varmrøget laks med den syrlige skyr og den fyldige mayonnaise er smag nok i sig selv.

Lakseriletten smager virkelig godt på en skive friskbagt rugbrød eller i en god bolle med salat. Du kan også bruge den som forret på en bund af spæde salater med lidt godt langtidshævet brød til 🙂LakseriletteSmuk frokostret 🙂

Lakseriletten har en let røget smag, som bliver suppleret helt perfekt af den krydrede sennep og den friske dild. Skyren og mayonnaisen giver en god fylde og syrlighed til laksen, som i sig selv, kan være ret dominerende i smagen. En perfekt sommer klassiker 😀


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.