Laksepaté

Laksepaté

Jeg elsker røget laks, og jeg elsker varmrøget laks. Denne skønne laksepaté er lavet på dejlig varmrøget laks; den er mild og cremet og alle kan lide den.

Laksepaté af varmrøget laks er et skønt alternativ til den traditionelle røget laks og den er perfekt som en lækker forret til  for eksempelnytårsaften eller til en god frokostret, mmmhhh.LaksepatéLækker laksepaté

Den kan laves dagen før og det er jo kun en fordel, så er der bedre tid til andre ting, den dag du får gæster. Der er som regel næsten altid nok at lave 😉

Til 6 personer til forret eller frokost skal du bruge:

200-250 g varmrøget laks med peber

100 g flødeost naturel, f.eks. Philadelphia

2 spsk. fintrevet peberrod – hvis du bruger helt frisk, som du selv river, så skal du begynde med 1 spsk. og så smage til undervejs – peberroden må ikke dominere

3 spsk. citronsaft

2 spsk. olivenolie

Et nip cayennepeber, sådan det der vel svarer til 1/4 tsk. Du skal dog bruge ½ tsk., hvis du ikke kan skaffe varmrøget laks med peber.Laksepaté

Skøn frokostret

Pil forsigtigt laksen af skindet, få alt kødet med og del det i flager – bare brug hænderne, det er det letteste.

Kom laksen ned i en skål eller i en foodprocessor og put resten af ingredienserne i.

Hvis du bruger foodprocessoren, så skal det hele køres til en glat masse.

Bruger du en skål, stikker du din stavblender ned i og blender massen til den er glat og cremet.

Du kan også bruge en almindelig blender.

Har du ingen af de tre maskiner i din maskinpark, så bruger du en gaffel og moser laksen godt med den først, førend du tilsætter resten af ingredienserne. Mos videre, når du har puttet resten af ingredienserne ned til laksen. Massen skal blive glat og cremet.

Jeg kan godt lide, når mad er rustikt og ser rustikt ud, men lige netop denne laksepaté skal ikke være rustik – der skal ikke være nogle lakseklumper tilbage, den skal være blød og cremet og lækker.

Hæld laksepatéen i en ren skål, dæk den med film og sæt den i køleskabet til du skal bruge den.

Den kan holde sig i cirka 4 dage.

Server den skønne laksepaté med små cornichoner, lidt dild, lidt lækkert hjemmelavet mayonnaise eller lidt rejer.Laksepaté

Skønne kontraster; sprød knækbrød og cremet laksepaté, mmmhhh

Du kan servere den på en bund af rucola salat vendt med lidt citronsaft, olivenolie og friskkværnet peber. Form laksepatéen til et æg med en spiseske og læg lakse”ægget” ovenpå rucolaen. Pynt med lidt hjemmelavet mayo, en dildkvist og et par lækre rejer og voila – en skøn, delikat og velsmagende nytårsforret, der garanterer dig roser fra dine gæster 🙂LaksepatéSmuk sart-rosa paté 🙂

Hvis du har rester af den lækre paté tilbage, kan du servere det på groft knækbrød med cornichoner – det smager himmelsk – eller du kan putte det i en lækker bolle med rucolasalat, cornichoner og lidt hjemmelavet mayo til en hurtig og let frokost, perfekt 🙂

Laksepatéen er blød, cremet og velsmagende. Den har en dyb smag af varmrøget laks med skønne noter af frisk peberrod, der kildrer på tungen, en dejlig friskhed fra citronen og en vidunderlige blødhed fra flødeosten, vidunderligt – denne paté er en af mine absolutte favoritter.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.