Kammuslinger med sesam

Print Friendly, PDF & Email

En let og lækker forret, der laves imens gæsterne sætter sig til bords.Kammuslinger med sesam

Skønne kammuslinger med lækker panering, mmmhhh

Kammusling med sesam til forret til 4 personer:

8 kammuslinger str. XL – optøet. Du kan få fine store kammuslinger ved din fiskehandler. I de fleste supermarkeder, kan du købe frosne kammuslinger, det er ofte nogle små triste skabninger, der smager fint, men som ikke kan bruges i denne forret. Kig efter XL kammuslingerne – du kan få dem i Sallings frost afdeling, hvis du ikke kan få dem ved fiskehandleren.

3-4 spsk. sesam – gerne en blanding af hvide og sorte sesam. Jeg bruger mit sesamdrys, og det giver en fantastisk smag og et flot farvespil.

3 spsk. soya – gerne en saltreduceret (light). Almindelig soya kan også bruges

Lidt god smør til stegning

Et par håndfulde spæde salatblade

Lidt limesaft og valnøddeolie eller olivenolie

Denne forret skal tilberedes, når dine gæster har sat sig til bords. Kammuslingerne skal ikke stege længe og de må ikke ligge og vente, så bliver de ikke gode. Den er til gengæld hurtig lavet, så mens gæsterne får hældt vin i glasset og sætter sig til bords, går du i gang med at stege de fine hvide kammuslinger.

Sæt en stegepande over god varme. Kom en klat god smør på panden og lad det bruse op. Imens panden bliver varm fordeler du den skyllede og tørrede salat på fire tallerkner. Dryp lidt limesaft (1 spsk. i alt) og lidt valnøddeolie eller olivenolie (1 tsk. i alt) over salaten. Fortsæt med kammuslingerne.

Hæld soya op i en lille skål og sesamdrysset i en anden skål. Vend først kammuslingerne i soyaen og derefter i sesam. Læg de panerede kammuslinger forsigtigt på den varme pande. Fortvivl ikke over, at en del af sesampaneringen falder af. Størstedelen bliver siddende og giver god smag. Lad kammuslingerne stege i 2 minutter og vend dem forsigtigt med en madpincet. Giv dem 2 minutter mere på den anden side. Læg forsigtigt kammuslingerne ovenpå salaten og server med det samme.

Sesampaneringen giver en skøn let nøddeagtig smag til de lækre kammuslinger, der nu er blevet skinnede hvide indvendig. De har en let blød konsistens og en fantastisk smag. Salaten giver et sprødt og friskt modspil og selvom det er en forret, der ikke ser ud af meget, så bliver du overrasket over, hvor lækkert det smager 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *