Foie gras med svampe

Print Friendly, PDF & Email

Denne forret vipper til den lidt tungere side, når du ser på indholdet af kalorier. Foie gras er en kaloriebombe af de stygge, men får du fat i en god foie gras er det, de ekstra kalorier værd.Foie gras med svampeCremet, blød, sprød og lækker, mums 🙂

Foie gras findes i lidt forskellig tekstur – jo mere fin den er i strukturen, jo bedre er den.

Foie gras er en cremet og lækker sag, der skal indtages i små mængder og nydes i fulde drag med et glas godt rødvin til. En 2007 Ripasso passer perfekt – den er let krydret og giver et skønt modspil til den lidt tunge foie gras.

Til fire personer skal du bruge:

1 dåse foie gras

4 små skiver hvidt brød

200 g østershatte

Lidt smør af den gode slags

Eventuelt lidt trøffelolie

Rens østershattene. Husk, at svampe ikke må skylles. De skal børstes rene med en tør pensel. Pluk eller skær dem i mindre stykker.
Varm en stegepande godt op og tilsæt svampene. Lad dem stege et par minutter og tilsæt en klat god smør og et drys friskkværnet peber. Skub svampene lidt til den ene side på panden, og kam en lille klat smør på den frie side af panden. Læg dine brødskiver på og rist dem på panden i smørret på begge sider.

Imens brød og svampene bliver ristet, skærer du foie grasen ud i fire lige store skiver.

Læg en brødskive på hver tallerken og fordel svampene herpå. Dryp eventuelt lidt trøffelolie over – det giver en mere intens svampesmag. Sæt panden tilbage på det tændte blus og kom en lille klat smør på. Læg forsigtigt de fire skiver foie gras på panden og steg dem cirka 1 minut på den ene side. Vend dem forsigtigt og giv dem et minut på den anden side. De fedter en del, når de bliver varmet op, så du skal vende dem med stor forsigtighed.

Læg de fire skiver foie gras ovenpå brødet med svampene og server med det samme.Foie gras med svampe De lækre østershatte passer perfekt til den bløde og cremede foie gras og det sprøde brød giver et perfekt modspil til retten. Den fyldige foie gras bliver fulgt tæt af de skønne let nøddeagtige svampe og det smørristede brød fulender retten. En forret af dimensioner, der er en dronning værdig 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *