Djævleæg – Gourmet tapas

Djævleæg – Gourmet tapas

Print Friendly, PDF & Email

Djævleæg er en skøn frokost ret, forret eller en flot Gourmet tapas. Djævleæg kan laves på mange måder og jeg har tidligere lavet en anden variant, krydrede fyldte æg, der også smager skønt.Djævleæg

Lækre djævleæg – perfekt til Gourmet tapas

Denne opskrift er sponsoreret af BORUM DELUXE.

Mine djævleæg kan laves både med de små og eksklusive vagtelæg eller de kan gøres mere rustikke med de almindelige dejlige hønseæg – begge dele smager fantastisk.

Til mine djævleæg har jeg brugt den lækre tapenade med chili og tun fra BORUM DELUXE.Crema di peperoncini e tonnoDen skønneste tapenade jeg nogensinde har smagt, mums – BORUM DELUXE

Djævleæggene kan med fordel serveres til årets julefrokost – de er perfekte til en traditionel julefrokost og til en julefrokost med et twist. De blev også serveret til dette års familie julefrokost hos os og de var et kæmpe hit 😀

Til 8 personer skal du bruge:

8 vagtelæg eller 4 almindelige hønseæg fra en glad høne

½ glas Crema di peperoncini e tonno fra BORUM DELUXE

2½ spsk. god hjemmelavet mayonnaise

Et lille nip paprikaDjævleægDejlige ingredienser til skønne djævleæg

Kog vagtelæggene i 3 minutter og lad dem køle helt af. Almindelige hønseæg skal koges i 10 minutter og de skal også køle helt af.

Pil æggene, når de er helt kolde – kog dem eventuelt dagen før, du skal bruge dem.

Halver æggene  – uanset om det er vagtelæg eller hønseæg.

Rør den lækre chili og tun tapenade sammen med den gode mayo.

Hvis du bruger hønseæg, skal du forsigtigt skrabe blommerne ned i skålen med tapenaden og mayoen. Mos æggeblommerne i blandingen og fordel den i de tomme æggehvide både – det hele skal bruges, så der må gerne være top på.DjævleægEn skøn blanding

Drys et lille nip paprika over til sidst.DjævleægRustikke djævleæg

Hvis du bruger vagtelæggene, skal du finde 8 spiseskeer frem. Læg en klat tapenade-mayo dressing på skeen og læg den ene halvdel af vagtelægget ovenpå med blommesiden opad, sæt den anden halvdel skrå opad den første og kom et lille knivspids ren tapenade på den halvdel, der ligger ned. Drys et nip paprika over til sidst.DjævleægSmukke djævleæg klar til Gourmet tapas bordet

Her skal æggeblommerne i øvrigt blive i ægget 🙂

Server begge varianter af djævleæg med godt groft rugbrød til og lidt smør af den gode slags.DjævleægPerfekte til julefrokostbordet

Djævleæggene smager vidunderligt – de begynder mildt og lige så stille lister den gode tapenade ind på din tunge og overrasker med lidt bid, der gør disse skønne æggebasser til en himmerigs mundfuld.

Vagtelæggene er perfekt til den mere eksklusive Gourmet tapas og de skønne hønseæg er perfekte til julefrokosten, hvor de bidrager med et nyt twist til de traditionelle halve æg.DjævleægSmukt og elegant 🙂

Begge djævleæg er lette at lave og de kan med fordel bruges til frokost, julefrokost, forret med lidt rejer eller tapas sammen med gode venner 🙂