Bruschetta med serranoskinke

Bruschetta med serranoskinke

Print Friendly, PDF & Email

Bruschetta med serranoskinke er en god forret, en fantastisk appetizer, en lækker snack eller sågar et let aftensmåltid – mulighederne er mange og smagen er sublim 🙂Bruschetta med serranoskinkeDen lækreste bruschetta i ny fortolkning

Bruschetta spises oftest med tomat, men denne er blevet opgraderet med lidt lækkert serranoskinke – du kan også sagtens bruge parmaskinke.

Til to-tre personer som en let hovedret skal du bruge:

6 skiver daggammelt surdejsbrød, f.eks. et godt ciabattabrød

2 spsk. basilikumpesto

1 stor bøftomat eller 1 almindelige solmodne lækre tomater

2 fed hvidløg

100 g bøffel mozzarella

4 skiver serranoskinke

evt. lidt friske basilikumbladeBruschetta med serranoskinke

De italienske farver….og smage 🙂

Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en rist.

Rist de lækre brødskiver på en tør stegepande på den ene side. Brødene skal kun ristes på den ene side.

Halver hvidløgsfeddene og gnid den skårne flade på den ristede side af brødet – gnid lidt ekstra på brødets kanter. Varmen fra brødet får de æteriske olier i hvidløget til at trænge rigtig godt ud af hvidløget og ind i brødet, mums.

Læg brødskiverne på bagepapiret med den ristede side opad.

Fordel et tyndt lag basilikumpesto på hver skive brød.Bruschetta med serranoskinkeEn delikatesse fyldt med skøn smag

Skyl tomaten og skær den i tynde skiver. Bræk den lækre mozzarella i mindre stykker. Læg tomatskiver og mozzarellaost taglagt på brødskiverne.

Sæt bruschettaerne i ovnen og rist dem indtil osten  begynder at smelte. Tag dem ud, når osten er smeltet og begynder at blive let gylden. Fordel den lækre skinke ovenpå brødene og sæt dem tilbage i ovnen et par minutter.

Tag de smukke bruschettaer ud af ovnen og top med lidt ekstra basilikumpesto og lidt smukke basilikumblade og dryp lidt god olivenolie over lige inden servering. Spis bruschettaerne varme og nyd de vidunderlige middelhavssmage, der danser i din mund, mmmhhh.Bruschetta med serranoskinkeEt fadfuld af lækkerhed

Brødets sprødhed og lette strejf af hvidløg komplimenterer den lækre topping. Tomaternes sødmefyldte noter passer perfekt til den lækre krydrede basilikum i pestoen og den skønne mozzarella kæler for bruschettaen med sin intense og let salte smag. Den uimodståelige skinke fuldender denne lækre bruschetta og dine smagssanser danser af begejstring 🙂 Bruschetta med serranoskinkeLækkert


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.