Varm chokolade

Print Friendly, PDF & Email

Lækker, cremet og blød varm chokolade med et overraskende twist.Varm chokolade

Til 4 personer skal du bruge:

6 dl mælk fra en sød ko

100 g fristende mørk chokolade, minimum 65% kakao + et lille ekstra stykke til drys

Kanel – et stykke af en stang delt i 5 cm og 2 cm – i stedet for stykket på 2 cm, kan du bruge stødt

2 dl cremefine til piskning – du kan også bruge piskefløde

Varm mælken med kanelstangen på 5 cm op til lige under kogepunktet i en gryde, gerne under omrøring, så den ikke brænder på. Du skal kun bruge medium varme. Bræk de 100 g lækker mørk chokolade i mindre stykker og kom dem i den næsten kogende mælk. Rør godt, indtil chokoladen er smeltet.

Imens mælken bliver varm, sætter du din bedre halvdel eller et af dine børn til at piske cremefinen til skum. Børn elsker at piske cremefine og fløde, ikke mindst når de bagefter får lov til at slikke piskeren ren 😉

Find fire pæne kopper frem og fordel den varme chokolade heri. Kom cremefine på toppen og riv lidt mørk chokolade henover. Slut af med at rive lidt af kanelstangen på 2 cm henover cremefinen eller drys en lille bitte smule stødt kanel over den. Bruger du en almindelig stødt kanel, skal du ikke bruge ret meget, så drys forsigtigt.

Du kan bruge en kanelstang som ske i koppen ved servering, det ser rigtig fint ud og giver lidt ekstra smag af kanel. Kanelen giver den varme chokolade en intens dybde og fremhæver chokoladens lækre cremede smag. Du får først den bløde smag af cremefine, efterfulgt af den lidt kraftige chokoladesmag og pludselig kan du fornemme kanelen, der pirrer dine sanser og giver chokoladen en ekstra dybde og gør den til en virkelig delikatesse udi comfort drikke.

Det er altid et efterårs- og vinter must herhjemme; cremet varm chokolade med en lækker dybde af kanel.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *