Iskaffe

Print Friendly, PDF & Email

Jeg laver mit kaffe ekstrakt dagen før, lader det trække natten over, sier det om morgenen og så er iskaffen næsten klar 🙂Iskaffe

Du skal bruge:

1,2 liter kogende vand

100 g god kaffe – gerne en mørkristet, men mellemristet kan også bruges

Vaniliesirup efter smag

Mælk – minimælk, letmælk eller sødmælk kan bruges

Usødet kakao til pynt

Hæld kaffen i en varmefast skål og hæld det spilkogende vand over. Rør rundt så kaffen bliver blandet godt med vandet. Lad skålen stå på køkken bordet indtil den er kølet lidt af. Rør i den nogle gange. Sæt så skålen i køleskabet natten over.

Næste morgen tager du en ny skål, et dørslag og et rent viskestykke. Viskestykket lægges i dørslaget, der holdes over skålen. Hæld nu kaffen ned i viskestykket, brug eventuelt en ske til at skrabe den sidste væde ud af kaffegrumset igennem viskestykket.

Nu har du cirka en liter kaffe ekstrakt. Hæld ekstrakten på en ren patentflaske og sæt den i køleskabet, til du skal have en iskaffe.

Sådan laver du iskaffen:

Hæld cirka 1 dl kaffe ekstrakt i et højt glas, tilsæt vaniliesirup efter smag – 1-1½ spsk afhængig af hvilken vaniliesirup du bruger og hvor sød en tand du har. Jeg har brugt en færdiglavet vaniliesirup, men næste gang skal det være med en hjemmelavet og så skal der nok ikke bruges ret meget på grund af den mere koncentrerede smag af vanilie.

Hvis du har en mælkeskummer – altså sådan en lille håndholdt en – så skummer du cirka 1 dl mælk og hælder over kaffen. Har du ikke en mælkeskummer, så tager du en ½ liters vandflaske, hælder mælken deri, låg på og så leger du “Cocktail” – ryst flasken kraftigt i minimum 30 sekunder – jo mere du ryster jo bedre skum 🙂 Du kan bruge lige den mælk, du har lyst til – jo federe mælk, jo bedre og mere rund smag.

Slut af med et lille drys usødet kakaopulver på toppen, en lang ske i glasset, rør rundt og nyd en vanvittig lækker iskaffe.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *