Hyldebærtoddy

Print Friendly, PDF & Email

Dette er en rigtig efterårs og vinter klassiker. En skøn varm drik, der giver dig varmen helt ind i sjælen.Hyldebærtoddy

Hyldebærtoddyen kan laves både i en voksen og i en børnevariant, eneste forskel er alkoholen 🙂 Jeg lavede en voksen variant i dag – det trængte jeg til 😉

Til 2 glas skal du bruge:

1,5 dl hyldebærsaft

1,5 dl vand

1 spsk. friskpresset citronsaft

1 tsk. stødt kanel

1 spsk. god honning

Rom efter smag

Kom hyldebærsaft, vand, citronsaft og kanel i en lille gryde og bring til kog. Når blandingen koger, tager du den af blusset og tilsætter honning. Rør honningen ud og fordel hyldebærtoddyen i 2 glas eller krus. Er toddyen til børn, så er den serveringsklar nu. Er den til voksne, skal der spædes op med en sjat rom efter smag.

Du kan også bruge vodka, hvis det er mere dig. Jeg bruger rom, fordi jeg synes det komplimenterer den søde hyld rigtig godt og den skal kun lige have en snert af rom-smag, synes jeg, men det svarer vel også til ca. 2 cl og en sjat 😉

Hyldebærtoddyen er god til at få varmen på og til en rigtig dum efterårsforkølelse.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *