Chokokaffe

Print Friendly, PDF & Email

Denne skønne varme og cremede drik er en af mine favoritter på en råkold dag. Den er hurtig og let at lave 🙂Choko-kaffeFristende og lækker chokokaffe

Til 2 personer skal du bruge:

20 g mørk chokolade +  lidt ekstra til drys – jeg bruger en lækker 72%, men hvis du er mere til mælkechokolade, så kan det altså også bruges

2 dl stærk og meget varmt kaffe – gerne en god espresso

2½ dl kogende mælk fra en sød ko, jo federe jo bedre

Kom 10 g chokolade i hvert krus. Det skal hverken hakkes eller brækkes i mindre stykker, varmen fra kaffen smelter chokoladen uanset størrelsen på stykket, der kommer i kruset 🙂

Hæld den meget varme kaffe ned over chokoladen – kruset skal fyldes omkring 1/3-1/2 op. Jo mere kaffe du kommer i, jo mindre plads er der til mælken, som er med til at give en blød og afrundet smag. Rør godt rundt, så chokoladen smelter.

Skum mælken op med en mælkeskummer og fordel den kogende mælk i de to krus. Rør atter forsigtigt rundt – mælkeskummet skal ikke røres “fladt”. Riv lidt ekstra mørk chokolade over det lækre mælkeskum og server med det samme, rygende varm.Choko-kaffeCremet mælkeskum drysset med lækker chokolade, mmmhhh

Hvis du synes at choko-kaffen er for bitter, så kan du søde den med en smule rørsukker.

Jeg er vild med den lækre let-bitre smag af god chokolade blandet med god stærk kaffe – to af mine yndlingsting 🙂 Den har en cremet og let afrundet smag og konsistens, som passer perfekt på en råkold vinterdag, hvor du bare lige trænger til lidt sødt og lidt stærkt. Kaffe og chokolade i ét – det er da et hit 🙂Choko-kaffeEn anden variant er varm kakao blandet med varm kaffe, halvt af hver. Dog synes jeg at denne variant med mørk chokolade, kogende sødmælk og varm espresso kaffe er den allerbedste 🙂 Prøv dig frem – uanset hvad du vælger, så skal du nok få varmen 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *