Snegle med chokolade og marcipan

Snegle med chokolade og marcipan

Snegle med chokolade og marcipan er snasket, syndigt og sødt – lige noget for den søde tand, som jeg og sikkert også du har 🙂 Snegle med chokolade og marcipanSøde, syndige slyngler, mmmhhh

Opskriften er faktisk fra et af de nyere numre af Magasinet Mad, men som altid kan jeg jo ikke lade være med at pille en smule ved opskrifterne, så jeg har lavet et par små ændringer og dem skal du ikke snydes for. Jeg synes, selvfølgelig, at mine ændringer gør opskriften endnu bedre 😉

Til 18-20 syndige basser skal du bruge:

50 g gær

100 g smør af den gode slags

2 dl mælk fra en sød ko

2 store æg fra en glad høne

4 tsk. stødt kanel

2½ spsk. rørsukker

Ca. 500 g hvedemel

Fyld:

150 g god mørk chokolade, min. 64% kakao

150 g marcipan

150 g stuetempereret smør af den gode slags

8 spsk. farin eller mørk

Topping:

1½ dl almindelig lys sirup

75 g smør af den gode slags

3/4 dl farin

75 g mandler

Masser af sukker, smør og marcipan gør disse snegle til nogle kaloriebomber af en anden verden, men du kan heller ikke spise mere end én 😉Snegle med chokolade og marcipanLette, luftige og luksuriøse

Smuld gæren i en stor skål. Smelt smørret for svag varme og fjern gryden fra varmen. Tilsæt mælken til smørret og hæld blandingen i skålen til gæren. Rør gæren godt ud.

Kom 1/3 af melet i blandingen og rør godt sammen. Tilsæt æggene, kanelen og sukkeret og rør atter godt.

Tilsæt resten af melet i små portioner og ælt dejen rigtig godt, indtil den er smidig og elastisk.

Lad dejen hæve tildækket i skålen i cirka 1 time, til den er dobbelt så stor. Imens dejen hygger sig, laver du fyldet klar.

Hak chokoladen – der må gerne være både større og små stykker. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Det er lettest at rive marcipanen, hvis den har ligget i køleskabet i minimum ½ time først.

Rør sukker, smør, chokolade og marcipan godt sammen og sæt fyldet til side.

Nu er der stadig tid til at gøre toppingen klar – dejen hæver endnu 🙂

Find en mellemstor gryde frem og kom sirup, farin, og smør i den. Hak mandlerne groft og læg dem til side – de skal ikke op i gryden.

Find en stor bradepande frem og for den med bagepapir.

Når dejen endelig er færdig med at hæve, vender du den forsigtigt ud på et meldrysset bord og deler den i to dele. Rul hver del ud til en firkant på cirka 3/4 tykkelse og fordel fyldet ligeligt på begge dej stykker.

Rul dejen sammen til en stram roulade og skær hver roulade i cirka 10 tykke skiver. Læg skiverne i bradepanden og lad sneglene efterhæve i cirka 30 minutter.

Imens sneglene hæver, varmer du ovnen op på 200 grader – ikke varmluft.

Når sneglene er smukt hævede og ovnen er varm, skal de bages midt i ovnen i cirka 18-20 minutter.Snegle med chokolade og marcipanSnegl, på snegl, på snegl….

Efter cirka 10 minutters bagetid, skal toppingen gøres færdig. Tænd for gryden ved medium varme og lad den snaskede blanding smelte godt sammen. Når minuturet bipper, tager du sneglene ud af ovnen og lader ovnen være tændt.

Hæld den varme topping over sneglene – ingen børn i nærheden, da smeltet sukker kan give nogle forfærdelige forbrændinger – drys mandlerne over og sæt sneglene tilbage i ovnen igen. Bag dem i yderligere 5 minutter til de er smukt gyldne.

Tag sneglene ud af ovnen og lad dem køle en smule af på en rist. Sneglene smager allerbedst lune, så de må ikke blive helt kolde – pas dog på, at du ikke brænder dig på hverken den lækre chokolade eller den syndige topping.Snegle med chokolade og marcipanEt glimt af den skønne topping imellem de lækre snegle, vidunderligt

Sneglene kan også fryses, pak dem imens de er lune og når du får lyst til lidt sødt, kan du efter optøning, lune dem i ovnen – så bliver de næsten ligesom nybagte; bløde, lækre og luftige, mums.

Det lækre fyld gør disse luftige snegle helt uimodståelige og den let karamelliseret topping giver dem en skøn klistret overflade, der passer perfekt til disse syndige slyngler. Mandlerne giver et dejligt knas til sneglene og supplerer den søde marcipan rigtig godt – med mine få justeringer, synes jeg, at sneglene er blevet ualmindelig gode og uartige – bedre snegle fås vist ikke 🙂Snegle med chokolade og marcipanLækkert fyld og skønne prikker af kanel, en himmerigs mundfuld


2 thoughts on “Snegle med chokolade og marcipan”

  • Kære Helene. Min mand har netop bagt disse bassebomber, og hvilken himmerrigsmundfuld… Jeg vil straks tilbagevise, at man kun kan spise en enkelt – det er desværre ikke sandt!

    • Kære Karina,

      Det er skønt at høre, at de faldt i god jord hos jer 🙂 Og jeg troede, at jeg havde en sød tand…jeg har da vist fundet min overmand i dig søde Karina 😉
      Min tese om en snegl er faldet til jorden 🙂

      Kh Helene

Skriv et svar til Karina Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.