Rabarbertrifli

Print Friendly, PDF & Email

En let dessert, der smager rigtig godt.Rabarbertrifli

Til to personer skal du bruge:

Otte spsk. rabarberkompot

Fire spsk. havregrynscrunch (se opskriften nedenfor)

Fire spsk. skyr smagt til med vanilie og en smule flormelis

Til havregrynscrunchen skal du bruge:

30 g god smør – ikke et blandingsprodukt

75 g rørsukker

100 g havregryn

1/4 tsk stødt kanel

Smelt smørret på en stor pande ved medium varme. Tilsæt sukkeret og rør rundt. Lad massen smelte sammen og rør i den et par gange. Smør og sukkermassen skal begynde at skifte farve, men ikke for meget. Når det begynder at tykne, tilsætter du havregrynene og rører godt. Tilsæt en lille smule kanel og fortsæt med at røre, indtil havregrynene har suget hele smør- og sukkermassen.

Hæld havregrynscrunchen over på et stort fad og bred det ud, så det kan køle af.Havregrynscrunch

Du får rigelig havregrynscrunch ud af denne portion, der er til cirka 6 portioner rabarbertrifli, så kom resten i en lille lufttæt bøtte og sæt det i køkkenskabet. Det kan holde sig i cirka en uge.

Rør skyr sammen med vanilie og flormelis efter smag. Det skal ikke være hvinende sødt, men heller ikke for syrligt – du får jo også syren fra rabarberen.

Kom 1 spsk. skyr i bunden af et lille glas eller en lille skål, fordel to spsk. rabarberkompot ovenpå skyren. Drys en spsk. havregrynscrunch ovenpå rabarberen og gentag proceduren én gang mere. Din rabarbertrifli er nu klar til servering 🙂Rabarbertrifli

Det er lynhurtigt at lave og smage så fuglene synger. Rabarberens syre modsvares af skyrens cremede lidt søde smag, og det lidt karamelliserede bid af havregrynscrunchen med en snert af kanel, er prikken over i’et 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *