Pandekager

Print Friendly, PDF & Email

Klassiske, dejlige pandekager, som min søde mor lavede dem, da jeg var en lille pige med runde kinder 🙂Pandekager

Til 16-20 pandekager skal du bruge:

300 g hvedemel

3 æg str. M/L – allerhelst æg fra en glad og livlig frilands pylle-rylle, og ikke de triste buræg

2 spsk. dejlig rørsukker – hvis du har hyldesukker kan du bruge det i stedet for

7 dl sødmælk fra en sød ko

Pisk alle ingredienserne rigtig godt sammen. Det kan være en fordel at si melet først, så undgår du de værste melklumper. Lad blandingen hvile 10-15 minutter og så skal du i gang med det sjove 🙂

Tænd ovnen på 100 grader, sæt et fladt fad derind. Find to medium store stegepander frem og lidt flydende fedtstof (ikke olivenolie, brug lidt smeltet smør eller et flydende blandingsprodukt som Becel – hvem skulle dog tro, at jeg fraråder olivenolie og anbefaler et blandingsprodukt, der må være noget galt 😉 ). Kom en smule fedtstof på hver pande og lad det bruse op ved medium varme. Kom ½ dl pandekagedej på hver pande og tip panden, så dejen løber ud på hele pandens flade. Bag pandekagen til den er gylden på begge sider – det tager cirka 3 minutter, måske lidt mere eller lidt mindre. Hvis du er rigtig sej, så gør du ligesom min søde far – vender dine pandekager i luften – jeg er ikke sej, jeg kan skisme ikke finde ud af det 😉 Kom de færdigbagte pandekager i ovnen på det flade fad og dæk dem med stanniol, så de ikke bliver tørre og kedelige. Fortsæt på samme måde, lidt fedtstof, ½ dl dej og tippe-tippe, indtil du har bagt pandekager af alt dejen.

Server pandekagerne lune med vaniliesirup eller frisk hyldeblomst sirup til – hyldeblomstsiruppen bringer sommeren tilbage; smagen er sød med en snert af citronernes syrlighed og til sidst rammes dine smagsløg af de skønneste noter af hyldeblomster. Vaniliesiruppen giver pandekagerne en delikat fylde og sødme uden at gøre dem over-søde. Pandekager


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *