Lime-birkes småkager

Print Friendly, PDF & Email

Lækre, sprøde småkager med en let smag af lime og knasende birkes.Lime-birkes småkager

Jeg fik 16 store småkager ud af denne portion:

120 g hvedemel

35 g kartoffelmel

60 flormelis

2 spsk. blå birkes

2 usprøjtede lime – revet skal  af dem

100 g blødt smør – rigtig smør, ikke et blandingsprodukt

1 æggeblomme

Kom alle de tørre ingredienser i en skål, tilsæt birkes og revet skal af de 2 lime. Vend det sammen med hænderne. Tilsæt smørret i små stykker og smuldr dejen sammen. Brug æggeblommen til at samle dejen. Dejen kan godt virke lidt klistret, så skal den have en smule mel mere, ikke ret meget. Saml dejen og form den til en pølse og pak den i film. Læg den i køleskabet en times tid.Lime-birkes småkager

Kom bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 175 grader – som du ved, aldrig varmluft. Skal du absolut bage ved varmluft, skal du kun tænde ovnen på 160 grader.

Rul dejen ud i mellem to stykker bagepapir til 3 mm’s tykkelse. Udstik med et glas eller en figurform småkagerne og læg dem på bagepladen. De skal ikke ligge for tæt – de flyder en lille smule ud, ikke meget. Bag dem ca. 12 minutter til de er gyldne i kanten. Lad dem køle af på en bagerist, inden du spiser dem, pakker dem i en dåse eller forærer dem væk 🙂Lime-birkes småkager


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *