Jordbærkage

Sommerlig og syndig jordbærkage. Den slår bagerens med flere længder 🙂IMG_1845

Til en tærteform skal du bruge (jeg lavede dobbelt portion, så jeg kom den i en bradepande):

200 g marcipan

3 æg fra en glad høne

150 g rørsukker

65 g hvedemel

Riv marcipanen groft og pisk den glad med det ene æg (opskriften er skrevet direkte af, inklusiv tastefejlen glad i stedet for glat, men jeg kunne ikke lade være med at smile, da jeg så det, for marcipanen bliver jo glad af at blive rørt sammen med ægget, og derfor skulle det også med her 🙂 ). Pisk de to andre æg i sammen med sukker og mel. Smør en tærteform og hæld dejen heri. Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i 18-20 min. Ikke varmluft, med mindre du gerne vil have en tør kage.

Når kagen er bagt og kølet af, smelter du 100 g god mørk chokolade og hælder ud over bunden. Lad det tørre. Rens imens 500 g jordbær og skyl dem godt. Lad dem dryppe af, så tærten ikke bliver alt for våd. I opskriften skal der også bruges fløde, men jeg byttede fløden ud med en 38% cremefraiche. Hvis du ikke vil bruge 38% cremefraiche, så brug fløde. Du skal ikke bruge en cremefraiche med en lavere fedtprocent, det bliver noget sjask og den fede cremefraiche smager bedre og har en bedre konsistens. Jeg rørte 250 g 38 % cremefraiche med 2 tsk. vaniliesukker og 1 spsk. flormelis. Denne blanding rørte jeg ud over den stivnede chokolade. Jeg satte kagen på køl og lod det sætte sig lidt. Jeg delte jordbærrene i to, undtagen de helt store, de blev skåret mere ud, og fordelte dem på kagen. Da det var gjort, kom kagen på køl igen, indtil den blev serveret for mine kage-glade kollegaer og den var et hit. Den smager lækkert af marcipan, vanilie, chokolade og jordbær, mums.IMG_1844


6 thoughts on “Jordbærkage”

  • Hvor meget fløde og vanilje skal der bruges? Og er det en normal STR bradepande, hvis jeg laver dobbelt portion?:)

    • Kære Camilla,

      Jeg bruger 250 g 38% cremefraiche, så 1/4 liter piskefløde burde være passende og vaniljen er efter smag. Nogle foretrækker meget vanilje og andre lidt, så der skal du bare prøve dig frem 🙂
      Hvis du laver dobbelt portion, skal du bruge en stor bradepande, dvs. den der har ovnens størrelse.

      Kh Helene

  • Ser super lækker ud Helenr, den vil jeg lave til dessert når Lucas, min store dreng, holder 5 års fødselsdag på lørdag. Tænkte dog på at blande lidt pisket fløde i creme fraisen for at gøre det mere luftigt, har du erfaring med det?

    Hilsen Rikke (fra folkeskolen:))

    • Kære Rikke,
      Det er en super lækker og børnevenlig kage. Du kan sagtens bytte noget af cremefraichen ud med pisket fløde eller pisket cremefine. Jeg har ikke selv prøvet det, men min erfaring siger mig, at det ikke gør noget. 38% cremefraiche er dog ikke en “tung” sag, tværtimod, jeg synes ofte den virker lettere, rent smagsmæssigt, end fløde, men det er jo en smagssag 🙂
      Et lille tip, hvis du er til en mere svampet kage er, at samle kagen aftenen før den skal serveres. Den bliver rigtig lækker svampet og helt dessert-agtig 🙂
      Rigtig god fornøjelse og stort til lykke med Lucas’ fem år på lørdag 🙂
      Kh. Helene

      • Halv Cremefine og halv cremefraiche er rigtig godt, fordelen ved Cremefine er, at den ikke bliver tynd når den har stået et stykke tid.

        • Kære Lone,

          Jeg bruger cremefine i mange af mine opskrifter, men jeg har faktisk ikke prøvet kombinationen af cremefine og cremefraiche i denne opskrift. Det må jeg hellere prøve 🙂
          Tak for tippet 🙂

          Kh Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.