Jordbærgrød

Jordbærgrød

Print Friendly, PDF & Email

Jordbærgrød er sommer og sol i hver en mundfuld og absolut vidunderligt. Det  er en klassiker i det danske køkken og det er fuld forståeligt 🙂

Jordbærgrød laves bedst af jordbær, der har været frosne og derfor kan denne skønne røde ret laves på alle tider af året. JordbærgrødSkinnende rød jordbærgrød, mums

Hver sommer plukker jeg enorme mængder solmodne, røde økologiske jordbær hos mine lokale jordbær avler (eller jordbær pusher, som kæresten siger – måske fordi jeg er dybt afhængig af jordbær, når de er i sæson) og pakker dem i store poser i fryseren – så har jeg altid jordbær til jordbærmarmelade og jordbærgrød og andre skønne jordbær ting hele året rundt 🙂

Jordbærgrød bruger jeg både som dessert, til topping på morgenmad, f.eks. skyr eller Dr. Birchers müsli, til et lille mellemmåltid eller som fyld i en fragilitelagkage 🙂JordbærgrødSmuk og lækker 🙂

Til 1 store portion lækker jordbærgrød skal du bruge:

1250 g frosne jordbær

200 g rørsukker

4 spsk. maizena

3-4 spsk. koldt vand

Kom de frosne jordbær i en stor gryde og lad dem tø lige så stille op ved stuetemperatur – det tager cirka 5-7 timer, så du kan tage dem ud af fryseren om morgenen og så er de tøet, når du kommer hjem fra arbejde.

Når de skønne jordbær er tøet, skal de over varmen og bringes lige så stille og roligt til kog.

Lad jordbærrene koge i cirka 7-10 minutter – hold øje med dem, for de vil så gerne koge over.

Efter cirka 7-10 minutters kogetid, tilsætter du rørsukkeret og lader det koge godt ind i jordbærren i cirka 5 minutter.

Fjern gryden fra varmen og blend jordbærrene med en stavblender – jeg blender altid både min jordbærgrød og min jordbærmarmelade, da jeg bare ikke kan lide “klumper” i min mad – du behøver ikke at blende grøden, men jeg synes, at det giver et skønnere resultat. Du kan også nøjes med at blende halvdelen, så der stadig er hele bær i grøden.

Rør maizenaen ud i det kolde vand, sæt gryden tilbage over varmen og rør forsigtigt maizena blandingen i – hæld kun lidt i ad gangen og lad grøden koge op imellem hver i-hældning. Grøden skal blive tyk og fin, men ikke som cement 🙂 Du skal måske ikke bruge al maizenaen eller du skal måske bruge mere – det kommer helt an på, hvor væske fyldte dine jordbær var.

Lad grøden koge godt igennem, når du er tilfreds med konsistensen. Hæld den derefter over i en fin skål og lad den køle let af, inden du dækker den til og sætter den køligt, indtil den skal spises.JordbærgrødDelikat dessert eller mild morgenmad?

Server grøden som den er med iskoldt mælk til, put den imellem en fragilitelagkage, på toppen af din skyr eller bare nyd en skefuld grød lige som den er; fyldt med sødme, smag og solskin, mmmhhh 🙂

Jordbærgrød er himmelsk kærtegn i hver enkelt mundfuld; blød, delikat og fyldt med kærlighed – en smukkere smag skal du lede længe efter. Jordbærrenes rene og fyldige sødme bliver forstærket af den minimale smule rørsukker og varmen bringer den dybe solskinssødme frem i bærrene – enkelt og vanvittig lækkert 😀


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.